Μια ανάσα μας χωρίζει από το πολυπόθητο σαββατοκύριακο και η διάθεση για έξοδο ζωντανεύει όλο και περισσότερο. Εμείς δε σας δίνουμε απλά ιδέες για να βγείτε αλλά και χωρίς να ξοδευτείτε. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Γειτονιές Πολιτισμού 2010 στο Βύρωνα γίνεταιν απόψε στις 20:00 συναυλία με το Βαγγέλη Γερμανό στoν Kαρέα και συγκεκριμένα στην Πλατεία Δ. Νικολαΐδη. Είσοδος ελεύθερη για όλους.

Η Αθήνα σε πρώτο πλάνο στο 3ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στο Αμφιθέατρο του Ρ/Σ «Αθήνα 9.84» στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι, την Παρασκευή 15, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου.Στο Φεστιβάλ θα προβληθούν 14 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, καλύπτοντας τρεις θεματικές ενότητες:Πρόσωπα της Πόλης, Eνα Τραγούδι για την Πόλη και Αθήνα η Πόλη μου.

Το ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει βιωματικό θεατρικό εργαστήρι σήμερα Παρασκευή και κάθε Παρασκευή στις 18:30 με 20:30 με σκοπό να εξερευνήσει τις ομοιότητες και να αποδεχθεί τις διαφορές, τόσο μεταξύ θεάτρου και επιστήμης, όσο και μεταξύ των συμμετεχόντων στο εργαστήρι.Μόνη προϋπόθεση για να δηλώσετε συμμετοχή είναι το κέφι, η διάθεση για θέατρο και για παιχνίδι. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631 και 632, Δευτέρα ως Πέμπτη, ώρες 8:30 – 20:00 ή Παρασκευή και Σάββατο, ώρες 8:30 – 14:00.

Τέλος, στις 21:30 να παρακολουθήσετε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο, ένα επίκαιρο έργο του Γιώργου Νεοφύτου, το DNA, που προσεγγίζει το συνταρακτικό θέμα των αγνοουμένων του 1974 με μια άλλη ματιά, με μια σκληρή αλλά ρεαλιστική τοποθέτηση του συγγραφέα πάνω στο θέμα, μετά την ανακάλυψη του DNA.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Σκηνικά – Κοστούμια: Χάρης Καυκαρίδης, Μουσικές επιλογές: Ανδρέας Μακρής, Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Λάζογλου, Ηθοποιοί: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Βασίλης Μιχαήλ, Μαρία Χριστοδούλου

Είσοδος ελεύθερη για όλους (Απαραίτητο το Δελτίο Εισόδου. Πληροφορίες: 210 3418579)