Έκθεση, μουσική, βιβλία αλλά και άσκηση περιλαμβάνει το πρόγραμμα αυτού του Σαββατοκύριακου, για όσους αναζητούν εκδηλώσεις ανέξοδες, που όμως θα γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η Τεχνόπολη φιλοξενεί έκθεση σκιτσογράφων που αποτύπωσαν με την πένα τους ρατσιστικές επιθέσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στιγμιότυπα από τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το πρωί του Σαββάτου οι πιο δραστήριοι θα έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν στο ΚΠΙΣΝ, ενώ την Κυριακή διοργανώνεται συναυλία του Ωδείου Αθηνών στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Οι βιβλιόφιλοι δίνουν το καθιερωμένο ραντεβού τους στο Παζάρι Βιβλίου της πλατείας Κοτζιά.

Έκθεση «Βάλτους Χ» στην Τεχνόπολη

Η έκθεση «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» ανοίγει ξανά τις πόρτες της για το κοινό στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Τον Μάρτιο του 2019, περισσότερα από 3.000 άτομα πέρασαν από την πρώτη έκθεση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Βάλ’τους Χ», δηλώνοντας με την παρουσία τους ότι η ρατσιστική βία μας αφορά όλες και όλους και δεν πρέπει να μένει στο σκοτάδι.

Από την Αθήνα σε ολόκληρη την Ελλάδα και με τελικό προορισμό τη δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια των απολογιών των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, η καμπάνια αποτύπωσε 100 επιθέσεις σε όλη την Ελλάδα, προσπαθώντας να αναδείξει παράλληλα και την συνάφεια με τα τάγματα εφόδου και της πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Αίθουσα «Νέοι Φούρνοι»

Ώρες Κοινού Σάββατο – Κυριακή: 11:00 – 22:00

SNFCC Running Team στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι οπαδοί του τρεξίματος ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μία ομάδα η οποία προπονείται κάθε Τρίτη και Σάββατο στο ΚΠΙΣΝ με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών/προπονητριών δρόμων αντοχής. Στόχος, η βελτίωση των ατομικών επιδόσεων μέσα από την ομαδική προπόνηση και την υποστήριξη της ομάδας.

Σάββατο 25/01 08.30-10.00

Για ηλικίες 15 ετών και άνω (Η συμμετοχή των εφήβων 15-17 ετών γίνεται με άδεια και παρουσία κηδεμόνα)
Έως 50 συμμετοχές/ Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

Συναυλία του Ωδείου Αθηνών στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το Ωδείο Αθηνών και η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεργάζονται για την παρουσίαση μιας ξεχωριστής εκδήλωσης στις 26 Ιανουαρίου 2020 στις 12:00.

Πρόκειται για μία συναυλία σπουδαστών όλων των σχολών σε έργα που υπερβαίνουν το όριο μιας μαθητικής παρουσίασης. Θα συμμετάσχουν οι υπότροφοι του κληροδοτήματος «Γεωργίου & Μαρίας Βεργωτή» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20. Το πρόγραμμα θα ανοίξει η Χορωδία των «Μικρών Μουσικών».

Η συναυλία θα γίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο ΚΠΙΣΝ, και η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

Παζάρι βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά

Έως τις 9 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει το 24ο Παζάρι Βιβλίου που διοργανώνεται στην Πλατεία Κοτζιά, από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ) και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων.

Στο παζάρι συμμετέχουν εκδότες από όλη την Ελλάδα (μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων), προσφέροντας περισσότερους από 10.000 τίτλους βιβλίων σε τιμές που δεν ξεπερνούν το 30% της αρχικής λιανικής τους τιμής.

Ανοιχτά καθημερινά, Σάββατα και Κυριακές: 09:00-21:00 με ελεύθερη είσοδο.