Από την Ήπειρο στον ιταλικό Νότο

Encardia και Πλειάδες στο Θέατρο Βράχων


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
13:17
01/09/2013
Από την Ήπειρο στον ιταλικό Νότο
loading

Η εκρηκτική συνάντηση της απαράμιλλης πολυφωνίας του φωνητικού συνόλου «Πλειάδες» και της εκστατικής ταραντέλας από τους Εncardia, με άξονα τον αρχέγονο γυναικείο πόθο και πόνο, παρουσιάζεται την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Στη σκια των βράχων».

Η αγάπη, το μέγεθος και η δύναμη της γυναικείας φύσης σε μια μουσική διαδρομή που, από την ασύλληπτη πολυφωνία της Ηπείρου και των Βαλκανίων, καταλήγει στις πολυφωνικές εκρήξεις των Ελλήνων της Απουλίας και της Καλαβρίας του ιταλικού Νότου.

Μια μουσική και χορευτική παράσταση όπου οι 13 συντελεστές (τέσσερις άνδρες και εννέα γυναίκες) σμίγουν μοναδικά, καταδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι η λαϊκή μουσική και ο πολιτισμός, τουλάχιστον μέσα στα μεσογειακά μας όρια, δεν έχουν στεγανά και φέρνουν όλους τους ανθρώπους κοντά, μέσα από τους ίδιους καημούς και τις ίδιες χαρές της ζωής…Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από τα παράλια της Νότιας Ιταλίας μέχρι τα βουνά της Ηπείρου και των Βαλκανίων.

Οι Encardia είναι:
Κώστας Κωνσταντάτος, Βαγγέλης Παπαγεωργίου, Αναστασία Δουλφή, Ναταλία Κωτσάνη, Μιχάλης Κονταξάκης, Δημήτρης Τσεκούρας, Κωνσταντίνα Καλκάνη, Γιάννα Χαμαλέλη
Συντελεστές
Σκηνοθετική επιμέλεια: Χάρης Πεχλιβανίδης
Χορογραφία – επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Μήτσικα
Ενδυματολογική επιμέλεια: Αθανάσιος Κολαλάς
Εικονικό περιβάλλον – φωτισμοί– video mapping: Στάθης Μήτσιος
Τεχνικός ήχου: Πασχάλης Κολέντσης
Συντονισμός & επιμέλεια παραγωγής: Θράσος Ειρήνης

Θέατρο Βράχων
Στις 5 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 20:00

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει