Αν πιστεύετε ότι για να βγείτε και να δείτε μια ταινία ή να παρακολουθήσετε σεμινάρια χρειάζεστε χρήματα, τότε κάνετε λάθος. Εμείς σας προτείνουμε μερικές εντελώς ανέξοδες ιδέες για να περάσετε δημιουργικά και ξέγνοιαστα τον ελεύθερο χρόνο σας.

Έτσι, σήμερα, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου, μπορείτε σήμερα να παρακολουθήσετε στις 21:00 δωρεάν την ταινία «The Freshman». Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου – Αφιέρωμα στον Αμερικανικό Κινηματογράφο. Ο Μιχάλης Κακογιάννης διάλεξε και προτείνει 19 από τις αγαπημένες του ταινίες, που γυρίστηκαν στις ΗΠΑ, στις απαρχές του κινηματογράφου.

Οι λάτρεις των κόμικς σπεύσατε στην έκθεση «La bande dessinée: H γαλλική ματιά στα Κόμικς» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καλλιθέας «Μελίνα Μερκούρη», Μεγίστης 18 – 20.
Η έκθεση παρουσιάζει 64 κάδρα, από ήρωες και δημιουργούς που έδωσαν και δίνουν το δικό τους στίγμα στη 9η Τέχνη.

Είσοδος ελεύθερη για όλους.

Τέλος, όσοι καλλιτέχνες και όχι ενδιαφέρεστε για τη χαρακτική περάστε μια βόλτα από το Ανοιχτό Εργαστήρι Χαρακτικής στη Νίκαια (Πέτρου Ράλλη 182). Το Ανοιχτό Εργαστήριο Χαρακτικής του Δήμου Νίκαιας οργανώνεται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Οι εικαστικοί καλλιτέχνες θα μπορούν δωρεάν να χρησιμοποιούν το εργαστήρι το οποίο θα τους παρέχει τις υποδομές για την δημιουργία έργων χαρακτικής (Χαλκογραφίας, Λιθογραφίας, Ξυλογραφίας και χειροποίητης Μεταξοτυπίας).