Το «Matala Beach Festival 2013», που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και ο δήμος Φαιστού, πραγματοποιείται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ, το οποίο έχει προσελκύσει σχεδόν 100.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο την τελευταία διετία. Θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 21 έως τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Στο φετινό Φεστιβάλ των Ματάλων θα πάρουν μέρος πάνω από 200 καλλιτέχνες, με live DJ, ζωντανές συναυλίες από το απόγευμα και beach parties, ενώ καλλιτεχνικές ομάδες θα προσφέρουν δημιουργικότητα με δραστηριότητες και εργαστήρια.

Το «Matala Beach Festival» όπως ανακοινώθηκε, θα γιορτάσει επίσης τα 40 χρόνια του ιστορικού άλμπουμ «Dark Side of the Moon» από τους Pink Floyd με ένα μοναδικό play back του άλμπουμ και μια μοναδική ζωντανή συναυλία των «Kings of Floyd» Tribute Band. Θα συμμετέχει και το συγκρότημα Locomondo με το νέο άλμπουμ «Οδύσσεια».

Το φεστιβάλ σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της ευρύτερης περιοχής του δήμου Φαιστού ενώ τα Μάταλα έχουν αποκτήσει άλλο «χρώμα» και είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος.

«Είναι μια γιορτή- θεσμός, μια γιορτή της μουσικής, των «παιδιών των λουλουδιών», των χίπις, που και φέτος θα ταξιδέψουν από όλο τον κόσμο για να πάρουν μέρος στο φεστιβάλ, αλλά και για τους Έλληνες που είχαν “γευτεί” το πνεύμα της εποχής» δήλωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Η γιορτή αυτή αναδεικνύει τα Μάταλα, το Ηράκλειο, την Κρήτη, αλλά και την Ελλάδα ευρύτερα, σε ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσαν.