Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας έγινε 14 χρονών,  σήκωσε αυλαία στις 7 Αυγούστου με μεγάλη επιτυχία και  φωτίζει και πάλι το Αιγινίτικο καλοκαίρι. Συνεχίζεται έως τις 31 Αυγούστου 2019 τροφοδοτημένο από την ακούραστη θέληση και προσφορά της ιδρύτριας και Καλλιτεχνικής του Διευθύντριας Ντόρας Μπακοπούλου και έχει φιλοξενήσει, στις 13 προηγούμενες διοργανώσεις του, 93 Μουσικές Βραδιές με περισσότερους από 460 ερμηνευτές, δημιουργώντας τη δική του παράδοση και διαδρομή.

Το φετινό του πρόγραμμα από τις 16 έως τις 31.8.2019, περιλαμβάνει ακόμη έξι μουσικές βραδιές στις οποίες το φιλόμουσο κοινό θα απολαύσει:

την Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο με τον Τάση Χριστογιαννόπουλο σε τραγούδια Σούμαν και Χατζιδάκι, τους  Μάνος Κιτσικόπουλος, πιάνο, Χριστίνα Μπαζίλη, βιολοντσέλο και Τζένια Μανουσάκη, πιάνο, σε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με Τσικ Κορία και Μπήτλς αλλά και Σ. Μπάρμπερ, Λιστ και Ραχμάνινοφ, τους Μαριλένα Λιακοπούλου, πιάνο, Philippe Forget, τενόρο, Τζένη Δριβάλα, υψίφωνο και Δημήτριο Καραμανώλη, πιάνο, σε γαλλικά τραγούδια, τους Κωστή Θέο, τσέλο, Βασιλεία Γκιγιοτώ, τραγούδι και τον  Παναγιώτη Ανδρέογλου, ακορντεόν, τα «Νέα αστέρια» Daniele Pilkington Scimone (ετών 16) πιάνο, Χριστόφορο Πετρίδη (ετών 15 ) βιολί και την Μαρία  Έλλη Πετρίδου (ετών 13) βιολοντσέλο,  και θα ολοκληρωθεί με μία μεγάλη γιορτή του ελληνικού τραγουδιού, με τίτλο  «Η θάλασσα… Ένα τραγούδι που δεν έχει τέλος» με τις αγαπημένες  Μαρία Φαραντούρη και Έλλη Πασπαλά. Συμμετέχουν ακόμη η Κατερίνα Πολέμη, τραγούδι, ο Τάκης Φαραζής στο πιάνο και ο Ντέιβιντ Λιντς στα σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά. Η συναυλία που θα δοθεί στην Παραλία της Αύρας είναι αφιερωμένη στους «Γιατρούς του Κόσμου».