Ένα από τα πιο τρυφερά μυθιστορήματα των παιδιών, το «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη, σε μουσική Γιώργου Βούκανου, θα «ζωντανέψει» ξανά με τη μορφή μουσικής παράστασης, την Κυριακή 21 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η αγαπημένη μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, 4 χρόνια μετά την πρεμιέρα της (στον ίδιο χώρο) και μετά από δύο παραστάσεις στην Ελλάδα και περισσότερες από εκατό sold out στην Κύπρο, επιστρέφει με νέα διανομή και με σημαντικούς καλλιτέχνες να ερμηνεύουν τα τραγούδια της και να υποδύονται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Στην παράσταση «παντρεύονται» ηθοποιοί της πρόζας, ηθοποιοί της λυρικής και τραγουδιστές. Ο διαχρονικός Κώστας Βουτσάς και ο δυναμικός Θανάσης Τσαλταμπάσης μοιράζονται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της παράστασης, ενώ τα τραγούδια που θα ακουστούν επί σκηνής θα τα ερμηνεύσει ο Γιάννης Πλούταρχος.

Ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή του στην παράσταση δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο θεατρικός «Μπαρμπα-Ανέστης» Κώστας Βουτσάς, ενώ ο Θανάσης Τσαλταμπάσης που υποδύεται τον Μέλιο, είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα κλασικό έργο για όλη την οικογένεια, ενώ τα θέματα που θίγει και τα μηνύματα που περνάει, είναι πολύ αισιόδοξα, ειδικά για τις δύσκολες εποχές που ζούμε.» Τη μεγάλη τιμή που νιώθει, παίζοντας δίπλα στον Κώστα Βουτσά, εξέφρασε ο νεαρός ηθοποιός καθώς, όπως ανέφερε στη συνέντευξη, «εξαιτίας του πιστεύω- κατά ένα μεγάλο ποσοστό- αγάπησα το θέατρο και ξεκίνησα την καριέρα μου ως ηθοποιός. Είναι σχεδόν παραμυθένιο».

«Μου προτάθηκε κάτι πάρα πολύ όμορφο και μάλιστα είναι πολύ τιμητικό για μένα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιάννης Πλούταρχος. «Σε αυτό το έργο έχω έναν ρόλο “αφηγητή” με τέσσερα τραγούδια. Είναι η ιστορία ενός παιδιού που μέσα από τη μόρφωση, θέλει να βρει τον εαυτό του, να ελευθερωθεί και να γίνει κάτι. Ήταν πολύ εύκολο να πω το “ναι”, καθώς νιώθω ότι ταυτίζομαι με τον ήρωα του έργου. Έχουμε δηλαδή πολλά κοινά στοιχεία, αφού και εγώ μεγάλωσα σε μια πολύ καλή, όμως φτωχή οικογένεια, έκανα τις δικές μου επαναστάσεις και κατόρθωσα να κάνω και να πετύχω κάποια πράγματα» είπε. Ο ερμηνευτής που συμμετέχει ανιδιοτελώς σε αυτή την παραγωγή θέλει και εκείνος να προσφέρει τη δική του στιγμή στο παιδικό όνειρο, τη χαρά και στον αγώνα των παιδιών για μόρφωση.

Στην παραγωγή θα υπάρχει η συνοδεία Συμφωνικής Ορχήστρας με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου (που αριθμεί 50 μέλη). Όλοι οι συντελεστές αναβιώνουν μέσα από το υποκριτικό ταλέντο και την ερμηνεία τους μνήμες και εικόνες από το γνωστό πεζογράφημα του Μενέλαου Λουντέμη, το οποίο αποτελεί και την αυτοβιογραφία του σημαντικού Έλληνα πεζογράφου, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζει μια ολόκληρη εποχή με τις κοινωνικές αναφορές του με τη σκηνοθεσία της Ισμήνης Σακελλαροπούλου.

Στην παράσταση, το κοινό ακολουθεί τα βήματα του Μέλιου, του παιδιού, που μετράει τα άστρα όπως μετράει τα όνειρά του, με αγωνία, προσδοκίες και αγάπη για τη ζωή. Φτάνει μαζί του στη μεγάλη πολιτεία, εκεί που βρίσκεται το σχολείο, η πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου.