«Το Αστέρι και η ευχή»

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα για δύο τελευταίες παραστάσεις στο Gazarte


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
19:30
20/03/2013
«Το Αστέρι και η ευχή»
loading

Κάποιοι λένε ότι τα τραγούδια σε «ταξιδεύουν» μέσα από τους στίχους τους, δημιουργώντας εικόνες μαγικές, ικανές να σε παρασύρουν σε μια μικρή απόδραση από την -αρκετές φορές- καθημερινή ρουτίνα. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι η καλή μουσική μπορεί να σε χαλαρώσει και να σου αλλάξει τη διάθεση της στιγμής.

Είναι όμως και εκείνοι που θέλουν ένα διαφορετικό ταξίδι μέσα από την... μουσική και μόνο αυτή. Δίχως λόγια και πολλές φιοριτούρες. Μόνο εκείνα τα συναισθήματα που βγαίνουν σχεδόν αυθόρμητα από τις νότες. Αρκεί τη μουσική να συνοδεύει η θετική διάθεση και ένα πλατύ χαμόγελο! Όπως εκείνο της Ευανθίας Ρεμπούτσικα (και των μουσικών της!) που κάθε Τετάρτη στο Gazarte- με βασικό εφόδιο την δεξιοτεχνία τους- μιλούν για «Το Αστέρι και η ευχή» και αφηγούνται στον κόσμο μουσικές ιστορίες γεμάτες χρώματα και αρώματα.

Κανονάκι, ακορντεόν, πιάνο, κοντραμπάσο, τύμπανα, βιολί με αγαπημένες –από τον κόσμο- μελωδίες που περιλαμβάνουν μουσική από το «Αστέρι κι την ευχή», τις «Μικρές ιστορίες» και τη «Φωνή Αιγαίου» την «Πολίτικη Κουζίνα» και τις τούρκικες ταινίες «Babam ve Oglum» και «Ulak». Σε ένα λιτά δομημένο(και σε κορυφαίες στιγμές διαδραστικό) πρόγραμμα. Σε ένα ατμοσφαιρικό χώρο πλημμυρισμένο από το φως των κεριών αλλά και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό της σκηνής. Και με φωτεινή στιγμή της μουσικής παράστασης την μοναδική ερμηνεία της Κωνσταντίνας Μελαχροινούδη, μια νέας τραγουδίστριας, η οποία ερμηνεύει στα αραβικά την «Αλεξάνδρεια».

Αυτά είναι το βασικά «συστατικά» της μαγικής «συνταγής» που προτείνει η Ευανθία Ρεμπούτσικα για τη φετινή περίοδο. Μια συνταγή που έχει συγκινήσει τον κόσμο και γεμίζει ασφυκτικά τον κύκλο των παραστάσεων της προκαλώντας μια ψυχική ανάταση δίχως κανένα συναισθηματικό «εκβιασμό» (που πολλές φορές μπορεί να προκαλούν οι στίχοι ενός τραγουδιού). Εξάλλου στην μουσική παράσταση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τίτλο «Το Αστέρι και η ευχή» ...τα λόγια είναι περιττά!

Mουσικοί:
Πάνος Δημητρακόπουλος - κανονάκι
Θάνος Σταυρίδης - ακκορντεόν
Ανδρέας Συμβουλόπουλος - πιάνο
Άγγελος Παπαδάτος - κόντρα μπάσο
Νίκος Παπαβρανούσης – τύμπανα

Ημέρες Παραστάσεων:
Τετάρτη 20 Μαρτίου
Τετάρτη 27 Μαρτίου

Ώρα έναρξης 20.30

Προπώληση:
Viva. gr13855
gazarte. gr (Βουτάδων 32 - 34, Γκάζι,)
210 3452277

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει