Το Οικείο Θέατρο -μια ιδέα του Μίλτου Δημουλή- ιδρύθηκε το 2010 και έχει ως βασικό χαρακτηριστικό να παρουσιάζει ολοκληρωμένες και άρτια δομημένες παραστάσεις κυρίως σε χώρους που δεν είναι αμιγώς θεατρικοί.

Το Οικείο Θέατρο βρίσκεται… όπου υπάρχουν άνθρωποι!

Στα δύο χρόνια δράσης έχει πραγματοποιήσει 90 παραστάσεις, τις οποίες έχουν παρακολουθήσει 5.000 θεατές, κυρίως σε σπίτια, επαγγελματικούς χώρους, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, εκκλησίες αλλά και σε θεατρικές σκηνές.

Οι παραστάσεις του Οικείου Θεάτρου στηρίζονται τόσο στα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες έκφρασης των ανθρώπων που το απαρτίζουν, όσο και εκείνων που το φιλοξενούν, κάνοντας έτσι την κάθε παράσταση μοναδική.

Στην ουσία, το Οικείο Θέατρο ορίζεται από τη δύναμη της αδέσμευτης θεατρικής δημιουργίας.

Συμπληρώνοντας λοιπόν τρία χρόνια λειτουργίας, οι άνθρωποι του Οικείου Θεάτρου διαπίστωσαν -ύστερα από το αίτημα πολλών φίλων και υποστηρικτών της προσπάθειας- ότι υπάρχει μία μεγάλη μερίδα θεατών που δεν διαθέτει τον κατάλληλο χώρο ώστε να φιλοξενηθεί μία παράσταση.

Έτσι, ελήφθη η απόφαση να πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις του «Κατάδικου» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, στις 10,17 και 24 Φεβρουαρίου του 2013 στο «Εν Αθήναις» Ιάκχου 19,Γκάζι.