Με γεύσεις και αρώματα Τήνου πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας, καθώς το ανανεωμένο Public Café της πλατεία Συντάγματος, εγκαινίασε τη νέα του ενέργεια που τιμά και προωθεί την γαστρονομία του κυκλαδίτικου νησιού για έναν ολόκληρο μήνα.

Πρόκειται για την ενέργεια «το Public Café δοκιμάζει», που πραγματοποιείται με αφορμή την εκτεταμένη ανακαίνιση των χώρων και του μενού του Public Café, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τη γαστρονομία όλη της Ελλάδας.

Πρώτος σταθμός οι Κυκλάδες, με τον μήνα Νοέμβρη να είναι αφιερωμένος στην Τήνο, ενώ θα ακολουθήσουν αφιερώματα και σε άλλα κυκλαδίτικα νησιά.

Στο ήδη πλούσιο μενού του Public Café προστέθηκαν πιάτα ημέρας με έμπνευση από το αγαπημένο νησί των Κυκλάδων, που τα τελευταία χρόνια, χάρη και στο φεστιβάλ Tinos Food Paths, προβάλλει οργανωμένα μεν αλλά με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση τον γαστρονομικό του πλούτο.

Στην κουζίνα του Café, λοιπόν, θα ετοιμάζονται για έναν μήνα και κάτι ονομαστές συνταγές της περιώνυμης ταβέρνας «Μαραθιά», ενώ κατά τη διάρκεια της ενέργειας η βιβλιοθήκη θα γεμίζει με βιβλία και μουσικές από τις Κυκλάδες.

Κατά την εκδήλωση για τη παρουσίαση της ενέργειας, στο Public Café έφτασαν από την Τήνο εκλεκτά προϊόντα με τους παραγωγούς τους, οι οποίοι μίλησαν για αυτά, εκφράζοντας τη μοναδικότητα της γεύσης και της δημιουργίας τους.

Συγκεκριμένα από την Τήνο ταξίδεψαν οι: Μαρίνος Σουράνης από το τιμώμενο εστιατόριο Μαραθιά, Μάνθος Βίλλας  από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τήνου, Μιχάλης Ξανθάκης παραγωγός Μελιού, Γιάννης Κρητικός παραγωγός Αλλαντικών, Μιχάλης Κοντιζάς παραγωγός Κρασιού και Αναστασία Ψάλτη από το περιοδικό ΤΑΜΑ.

Το Public Café καλεί όλους τους επισκέπτες του να δοκιμάσουν τις νοστιμιές της τηνιακής παράδοσης, που, με σύγχρονες τεχνικές παραγωγής και μαγειρικής, διατηρούν αναλλοίωτες τις γαστρονομικές αξίες του νησιού.