Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην πρόκληση μιας ζουμερής και έξοχα ψημένης μπριζόλας; Αν η απόλαυση του καλού κρέατος είναι για εσάς ιεροτελεστία, έχουμε να σας προτείνουμε οκτώ steak houses που θα σας «ψήσουν» με την ποιότητά τους. Ποιοτικές πρώτες ύλες, εξαιρετικές κοπές και δεξιοτεχνικά ψησίματα κάνουν τη διαφορά, χαρίζοντας απλόχερα μια μοναδική γευστική εμπειρία στους φανατικούς κρεατολάγνους.

Base Grill

Το Base Grill αποτελεί σημείο αναφοράς για το καλό κρέας και την εξαιρετική φιλοξενία από το 2005 που πρωτολειτούργησε. Οι αδελφοί Λιάκου δημιούργησαν ένα μέρος που κάθε λάτρης του κρέατος έχει συμπεριλάβει στα αγαπημένα του. Τα καλύτερα κρέατα προετοιμάζονται και κόβονται όπως πρέπει, ψήνονται όπως τους αρμόζει και έρχονται κατευθείαν στο τραπέζι σας, ακριβώς όπως τα θέλετε, μαζί με όλα όσα επιθυμείτε. Το είδος των κρεάτων, η κοπή τους, η εκτίμηση κάθε κομματιού για το τέλειο ψήσιμο, οι ελληνικές ράτσες και η άψογη εκτέλεση στο ψήσιμο κάθε ειδικού κομματιού με τον τρόπο που του αρμόζει, αποτελούν βασικές αρχές της φιλοσοφίας του πιο εξειδικευμένου εστιατορίου με ελληνικό κρέας στην πόλη. Πληροφορίες Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ. 210 5757455, http://www.basegrillathens.gr, fb page: Basegrill Athens

Βεντήρη Roast House

Στέκι αυθεντικής κρεατοφαγίας στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή των Ιλισίων. Το Βεντήρη Roast House δημιουργήθηκε για τους λάτρεις του κρέατος, αλλά και για εκείνους που αναζητούν meat places που θα τους μυήσουν στα μυστικά τους. Ο χώρος επιβλητικός, με αρκετά ετερόκλητα στοιχεία –πολυτελείς πολυέλαιοι έρχονται σε αντίθεση με το ψυγείο κρεάτων όπου κρέμονται γουρουνόπουλα, λουκάνικα κ.ά., την ώρα που δερμάτινες καρέκλες συνυπάρχουν αρμονικά με τα τούβλα, χαρακτηριστικό στοιχείο των αυθεντικών steak houses– που συνδυάζονται ιδανικά και δημιουργούν ένα περιβάλλον εξεζητημένο και ταυτόχρονα μοναδικό. Κρέατα υψηλής ποιότητας –στηθόπλευρα Black Angus σιγοψημένα για 8 ώρες σε σάλτσα bourbon, BBQ μοσχάρι, ταλιάτα από μοσχάρι rib eye σβησμένο με Jack Daniels, σιδηρόδρομος μαύρου χοίρου, tomahawk Black Angus, κεμπάπ νεροβούβαλου κ.ά.– ιδιαίτερη εμπειρία στο ψήσιμο και γενναίες μερίδες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του. Οι χειροποίητες πίτες στα must try. Διαθέτει ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα και πλούσια ποικιλία σε ελληνικές μπύρες.

Πληροφορίες Βεντήρη 5, Ιλίσια, τηλ. 210 7295491, http://www.ventiri.gr, fb page: Ventiri Roast House

Τηλέμαχος Athens

Στην Αθήνα το όνομα Τηλέμαχος είναι συνυφασμένο με κρεατοφαγία πολλών αστέρων. Η ελληνική παράδοση, τα διεθνείς τάσεις στο κρέας κι ο σαγηνευτικός κόσμος του κρασιού πλέκονται περίτεχνα σε μια μοναδική εμπειρία στο  «κρυμμένο» μέσα σε στοά επί της οδού Πανεπιστημίου εστιατόριο με τον αστικό χαρακτήρα. Η πρώτη ύλη παίζει καθοριστικό ρόλο στο Τηλέμαχος Athens. To tartare κόβεται στο χέρι και οι παραδοσιακές ψησταριές, η rotisserie και ο φούρνος Josper ψήνουν κάθε κομμάτι με περισσή ακρίβεια. Αρνί και πρόβατο, μαύρος χοίρος, μοσχάρι και βοδινό από ελληνικές φάρμες φυσικής, παραδοσιακής κτηνοτροφίας, αλλά και τρυφερό αμερικάνικο Black Angus και βελούδινη, βουτυράτη ιταλική Fassona Piemontese, κλασικές και ασυνήθιστες κοπές και σιτέματα, όλα παίζουν το ρόλο τους σε ένα πολυεπίπεδο σενάριο με έντονο ελληνικό χρώμα. Κρασιά από κάθε περιοχή της Ελλάδας, αλλά και από τους αμπελώνες της Νοτίου Αφρικής, της Νέας Ζηλανδίας και της Γαλλίας συνοδεύουν εξαιρετικά τη μεγάλη γκάμα κρεάτων, ενισχύοντας κι αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Πληροφορίες  Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, τηλ. 210 3613300, www.telemachosathens.gr, fb page: Telemachos Athens

Άμπακος

Στην πιάτσα της θρυλικής Τρούμπας, στην καρδιά του Πειραιά, από τον Σεπτέμβριο του 2016 προστέθηκε στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης ένα BBQ steakhouse που ξέρει πώς να «απογειώσει» την κρεατοφαγία. Στον Άμπακο θα γευτείτε πεντανόστιμα κρέατα εξαιρετικής ποιότητας «βουτηγμένα» σε ψαγμένες μαρινάδες και σερβιρισμένα σε μαντέμι. Όλα τα κρέατα ψήνονται σε παραδοσιακό φούρνο με ξυλοκάρβουνα (Mibrasa), που τους προσδίδει μια ξεχωριστή μυρωδιά καπνιστού, θωρακίζοντας παράλληλα τα αρώματα και τη γεύση του κρέατος. Οι πιστοί κρεατοφάγοι σίγουρα θα εκτιμήσουν τα πανσετάκια στον ξυλόφουρνο, τη φανταστική πικάνια, το rib eye steak Black Angus, αλλά και τη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με φρέσκες τηγανητές πατάτες. Ο χώρος εντυπωσιάζει με το out of the wood ντεκόρ και την πρωτότυπη διακόσμηση, ενώ η εμπειρία ολοκληρώνεται με μια άριστα ενημερωμένη λίστα από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες που συνοδεύουν ιδανικά τα πιάτα του μενού. Πληροφορίες  Φίλωνος 66, Πειραιάς, τηλ. 210 4525251, fb page: Abakos

Wolves of Kitchen

Το Wolves of Kitchen ξεκίνησε στον Ορνό της Μυκόνου και συνεχίζει στο Νέο Ψυχικό προτείνοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση κρεατοφαγίας επιπέδου. Ο σεφ Άλσι Σινανάι σας συστήνει στην traditional meat cuisine που διακρίνεται για την κορυφαία πρώτη ύλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σπάνιες κοπές (όπως flap steak, flank steak, inside skirt, tri-tip steak) και δημιουργικά πιάτα χωρίς φανφάρες και υπερβολές, αλλά και εξαιρετικά συνοδευτικά θα σας δελεάσουν να τα δοκιμάσετε. Πληροφορίες Δημητρίου Βασιλείου 16, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6713997, http://wolvesofkitchen.com, fb page: Wolves of Kitchen

Steak-i

Ένα Steak-i για τους φανατικούς του κρέατος στην Αγία Παρασκευή. Ο Κώστας Ρωμανάκης, μετά «Τα Ρωμανάκια», το κρητικό εστιατόριο που έγινε προορισμός στην Αγία Παρασκευή, δημιούργησε ένα restaurant-bar που δίνει μεγάλη σημασία στην ποιότητα των κρεάτων και του ψησίματός τους. Το Steak-i αποτελεί μια μοναδική πρόταση για απολαυστική κρεατοφαγία σε έναν όμορφα διακοσμημένο χώρο με χαλαρό στυλ στην πλατεία Κοραή. Τι θα δοκιμάσετε εδώ; Tomahawk, T-bone, rib eye, picanha και flank από Black Angus, χοιρινά παϊδάκια, αλλά και old fashion steak και brasiliana steak είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις του καταλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Steak-i διαθέτει φούρνο Josper, που εγγυάται εξαιρετική επίγευση καπνίσματος στα κρέατα και ιδιαίτερα νόστιμο και ζουμερό αποτέλεσμα. Από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ζουμερά burgers. Πληροφορίες Πλατεία Κοραή 5 & Μεσογείων 366, Αγία Παρασκευή, τηλ. 213 0370700, fb page: Steak_i

Steak Alive

Αν ψάχνετε εστιατόριο για καλό κρέας στον Κορυδαλλό, τότε το Steak Alive είναι ο προορισμός σας. Πρόκειται για ένα προσεγμένο steak house που στεγάζεται σε μια νεοκλασική μονοκατοικία του 1936. Τomahawk, Porterhouse Steak, Τ-bone γάλακτος, ζουμερό rib eye, φιλέτο διάφραγμα και picanha κοσμούν τον κατάλογό του, μαζί με μια σειρά από ιδιαίτερα ορεκτικά και σαλάτες. Πληροφορίες Κρήτης 23 & Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός, τηλ. 210 4952000, fb page: STEAK ALIVE

Butcher’s Burger & Butcher’s Steak House

Αν είστε λάτρεις του καλού burger, τότε σίγουρα γνωρίζετε το Butcher’s Burger & Butcher’s Steak House στο Χαλάνδρι. Αρχικά συστήθηκε ως το απόλυτο μπεργκεράδικο, ενώ αργότερα πρόσθεσε στην ιδιότητά του το steak house. Σήμερα, έχει ανανεωθεί και προσφέρει ένα εμπλουτισμένο και αξιόλογο μενού. Εκτός από ολόφρεσκα χειροποίητα burgers από 100% μοσχαρίσιο κιμά στη σχάρα (πλάθονται καθημερινά από φρέσκο κρέας του κρεοπωλείου της οικογένειας του ιδιοκτήτη Σπύρου Αλαφούζου, από ζώα που εκτρέφονται στην οικογενειακή φάρμα), προσφέρει και ένα αξιόλογο μενού με εξειδίκευση στο steak και κρέατα δικής τους παραγωγής –κατευθείαν από το κρεοπωλείο τους στο πιάτο σας. Τ-bone, rib eye και σταβλίσιες χασάπη –30 ημερών και 60 ημερών ωρίμανσης– καθώς και μπριζόλες γάλακτος, συκώτι γάλακτος και μπιφτεκάκια θα ικανοποιήσουν και τους πιο εκλεκτικούς meat lovers. Το Butcher’s Burger & Butcher’s Steak House διαθέτει τρία καταστήματα στην Αττική –Χαλάνδρι, Περιστέρι και Κηφισιά. Πληροφορίες Αγίας Παρασκευής 17, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6890500, www.butchersburger-steak.gr, fb page: Butcher’s Burgers & Butcher’s Steak House