Οι Beach Boys, συγκρότημα που γνώρισε μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του΄60 επανενώθηκαν και κυκλοφόρησαν ένα νέο single ύστερα από δύο δεκαετίες με τίτλο «Γι’ αυτό ο Θεός Επινόησε το Ραδιόφωνο» (That’s Why God Made the Radio).

Το τραγούδι θα είναι το πρώτο single ενός άλμπουμ το οποίο προετοίμαζε το συγκρότημα ενόψει της περιοδείας του για την 50η επέτειο από την ίδρυσή του, που ξεκίνησε την Τρίτη.

Η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος, Αλ Ζαρντέν και Μπράιαν Ουίλσον, θα συνεργαστούν με τους Μπρους Τζόνστον και Ντέιβιντ Μαρκς για τις ανάγκες της κυκλοφορίας του άλμπουμ και της περιοδείας τους.

Οι αδελφοί του Ουίλσον, Καρλ και Ντένις, οι οποίοι ήταν από τα πρώτα μέλη του συγκροτήματος την δεκαετία του΄60, πέθαναν το 1983 και το 1998 αντίστοιχα.

Το νέο άλμπουμ -ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ο τίτλος του- αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Ιουνίου.

Εξηντάρηδες και εβδομηντάρηδες σήμερα οι Beach Boys επανενώθηκαν και ξεκίνησαν την Τρίτη την επετειακή περιοδεία τους σε 40 πόλεις αρχής γενομένης από το Φίνιξ της Αριζόνα. Θα εμφανιστούν, μεταξύ άλλων, και στο Φεστιβάλ Τζαζ της Νέας Ορλεάνης και στο μουσικό φεστιβάλ Μποναρού.