Στο Σέιχ Σου, την Αλάνα της Τούμπας και στο Άλσος της Νέας Ελβετίας θα έχουν την ευκαιρία να προσέλθουν οι Θεσσαλονικείς, για να πετάξουν χαρταετό και να γιορτάσουν την Καθαρή Δευτέρα, στις 7 Μαρτίου 2011, από τις 10 το πρωί κι έπειτα, με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα και χαρταετούς που θα διανεμηθούν δωρεάν.

Η 3η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο Νεάπολης-Συκεών διοργανώνει στην πλατεία Τσάτρα (μπροστά από το Θέατρο Δάσους) παραδοσιακό γλέντι, με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων και μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η 4η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και τα ΚΑΠΗ Τούμπας υποδέχονται τους πολίτες στον ελεύθερο χώρο μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, όπου χορευτικά σχήματα Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας, της Κρήτης και του Πόντου.

Η 5η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους Θεσσαλονικείς σε πικ-νικ στο Άλσος της Ν. Ελβετίας από τις 11 το πρωί, προσφέροντας κρασί και τσίπουρο, ενώ ομάδες εθελοντών θα μαγειρέψουν σαρακοστιανά εδέσματα. Για τους μικρότερους, τα Παιδιά εν Δράσει παρουσιάζουν την παράσταση κουκλοθέατρου «Το τελευταίο Δέντρο», της Αν. Αστερίου, ενώ τις νεανικές δράσεις αναλαμβάνουν μαθητές και μαθήτριες των 5ου και 19ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης καθώς και του 15ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, που θα ανεβάσουν πολιτική θεατρική σάτιρα και χορευτικές παραστάσεις, κλείνοντας την ημέρα με «ζωντανές» μουσικές από μαθητικά συγκροτήματα.