Η ταινία «Interstellar» του Κρίστοφερ Νόλαν επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες για μια επετειακή προβολή, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη στιγμή που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη.

Η προβολή της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου και σε IMAX μορφή και σε φιλμ των 70mm ενώ θα κυκλοφορήσει και σε ψηφιακή μορφή.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μάθιου ΜακΚόναχεϊ (Matthew McConaughey), Αν Χάθαγουεϊ (Anne Hathaway), Τζέσικα Τσαστέιν (Jessica Chastain), Μπιλ Ίρβιν (Bill Irwin), Έλεν Μπέρστιν (Ellen Burstyn) και Μάικλ Κέιν (Michael Caine), μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το Variety, η ταινία ξεπέρασε τα 730 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office όταν έκανε το ντεμπούτο της το φθινόπωρο του 2014. Το σενάριο συνυπογράφει ο Νόλαν με τον αδελφό του Τζόναθαν σε παραγωγή της συζύγου του Έμα Τόμας.

Στο φουτουριστικό «Interstellar», η Γη δεν είναι πλέον κατοικήσιμη. «Ένας αγρότης και πρώην πιλότος της NASA με μία ατρόμητη ομάδα εξερευνητών ξεκινούν να ανακαλύψουν έναν νέο πλανήτη για την ανθρωπότητα».