Αντιδράσεις είχε προκαλέσει η θεατρική παράσταση «Ένας άνδρας θα μας σώσει» στην οποία οι ηθοποιοί σατίριζαν τον πρόσφατο γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και μοίραζαν κουφέτα στους θεατές. Η παράσταση «κατέβηκε» ενώ πρόσφατα ο Γιάννης Μόρτζος ο οποίος υπέγραφε την σκηνοθεσία είχε διαχωρίσει τη θέση του τονίζοντας πως οι ηθοποιοί αυτοσχεδίασαν και πως δεν είχε καμία σχέση με «αυτό το πράγμα».

Το πρωί της Τετάρτης (15/11), ο Γιάννης Μόρτζος παραχώρησε εκ νέου συνέντευξη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha και αναφέρθηκε στο «κατέβασμα» της παράστασης αλλά και στις φήμες πως το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;», η θρυλική σειρά του Mega με το άδοξο πρόωρο τέλος, θα επιστρέψει.

«Αυτή η σειρά με έχει βασανίσει πολύ. Είχα λάβει μέρος ως πρωταγωνιστής και ξαφνικά στο δεύτερο επεισόδιο λαμβάνω ένα τηλεφώνημα από τον κύριο Ρήγα: “προς το παρόν σταματάμε, θα σε ειδοποιήσουμε”. Δεν με ειδοποίησαν ποτέ», είπε ο Γιάννης Μόρτζος αναφορικά με την σειρά «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» και πρόσθεσε: «Επικοινώνησα εγώ μαζί του αλλά ποτέ δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Έπρεπε να μου εξηγήσει για ποιον λόγο σταματάμε, να ξέρω κι εγώ τι να κάνω».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο, η σειρά να επιστρέψει, ο ηθοποιός σημείωσε: «Αν με καλέσει ο Ρήγας και συζητήσουμε, πολύ ευχαρίστως να λάβω μέρος στο remake. Αν γίνει και βασιστεί στο ίδιο θέμα, θα έχει επιτυχία».

Όσον αφορά τη θεατρική παράσταση που σκηνοθετούσε μέχρι πρότινος στο Θέατρο Αυλαία του Πειραιά και η οποία «κατέβηκε» λόγω χαμηλής προσέλευσης, ο Γιάννης Μόρτζος είπε πως: «Ξαφνικά έμαθα ότι κατεβαίνει η παράσταση, γιατί δεν έχει μεγάλη απήχηση. Δεν μου το είπαν νωρίτερα για να πάρω τα μέτρα μου. Είμαι τσαντισμένος, δεν θέλω να μιλήσω μαζί τους πια. Δεν περίμενα να μου φερθούν έτσι. Εγώ τους είπα ότι δεν ήθελα να μπουν στην παράσταση αυτές οι σκηνές επιθεωρησιακού τύπου, εμένα αυτού του είδους το χιούμορ δεν με καλύπτει. Αναγκάστηκα να το καταγγείλω ότι είναι απαράδεκτο. Δεν θέλω να ξανασυνεργαστώ με αυτούς τους ανθρώπους».