Από τη σκηνοθετική καρέκλα, ο Τζορτζ Κλούνεϊ μεταφέρει τους θεατές της μεγάλης οθόνης στο 1936 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου, για τις ανάγκες της ταινίας «The Boys In The Boat». Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Μαρκ Λ. Σμιθ, ενώ είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Ντάνιελ Τζέιμς Μπράουν του 2013.

Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία της ομάδας κωπηλασίας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον κατά την δεκαετία του 1930, από το ταπεινό τους ξεκίνημα, μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου.

«Το Boys in the Boat μιλά για αυτά τα δυνατά, σκληραγωγημένα παιδιά, που όμως ήταν φτωχά και πεινασμένα και κωπηλατούσαν γιατί ήταν ο μοναδικός τρόπος να παραμείνουν στο κολέγιο», δήλωσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε βίντεο από τα παρασκήνια που μοιράστηκε πρόσφατα το PEOPLE.

Τη μουσική υπογράφει ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης ελληνικής καταγωγής Αλεξάντρ Ντεσπλά σε παραγωγή των Κλούνεϊ και Γκραντ Χίσλοβ.

Πρωταγωνιστούν οι Κάλουμ Τέρνερ και ο Tζόελ Έτζερτον μαζί με ένα ταλαντούχο καστ μεταξύ αυτών οι Τζακ Μούλχερν, Χάντλεϋ Ρόμπινσον, Κόρτνεϊ Χένγκγκελερ, Πίτερ Γκίνες και Κρις Διαμαντόπουλος.

Το πρώτο τρέιλερ που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα MGM Studios ξεκινά με τον Τέρνερ να υποδύεται τον Τζο Ραντζ και να αναπολεί τις στιγμές που έζησε κατά το μεγάλο θρίαμβο. Ο ίδιος έχει εγκαταλειφθεί από την οικογένειά του και ως φοιτητής μαθαίνει ότι αν ενταχθεί στην ομάδα κωπηλασίας θα λάβει δουλειά και στέγη.

Η ταινία αναμένεται στους κινηματογράφους ανήμερα των Χριστουγέννων.