Σημαντική χείρα βοηθείας για τους Έλληνες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αλλά και για αλλοδαπούς που δεν μπορούν να καλύψουν την την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, είναι το Πολυϊατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Καθημερινά, ολοένα και αυξάνονται οι ανάγκες των ατόμων που ζητούν βοήθεια από την ανθρωπιστική μη κυβερνητική οργάνωση. Χαρακτηριστικό είναι πως τα προγραμματισμένα ραντεβού στο Πολυϊατρείο φτάνουν έως και τα τέλη Απριλίου, με τους γυναικολόγους και τους παιδιάτρους να έχουν το μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, αλλά και την έλλειψη εμβολίων να αποτελεί τον μεγάλο «πονοκέφαλο» των υπευθύνων.

Οι γιατροί που το στελεχώνουν φτάνουν τους 27, ενώ σε 50 αυξήθηκαν και οι εθελοντές γιατροί εκτός Πολυϊατρείου. Αν κάποιος χρειαστεί εξετάσεις ή εξειδικευμένες ειδικότητες, όπως οφθαλμιάτρους και μικροβιολόγους, οι γιατροί τους στέλνουν δωρεάν σε συναδέλφους τους.

Το Πολυϊατρείο λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ τις Τετάρτες εξυπηρετεί τα άτομα που έχουν ανάγκη μέχρι τις 9 το βράδυ.

Σε μία προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης της δράσης, οι «Γιατροί του Κόσμου» διοργανώνουν ένα ανοιξιάτικο bazaar βιβλίου το Σάββατο 17 Μαρτίου από τις 11:00-15:00 σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Μπαρμπουνάκης».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η εθελοντική ομάδα των Thessalonistas, καθώς και η ομάδα κρουστών του προγράμματος εναλλακτικής θεραπείας εξαρτημένων ατόμων «ΑΡΓΩ» που θα χαρίσει μουσικές στιγμές, στέλνοντας μήνυμα πως όσοι κάνουν αγώνα απεξάρτησης μπορούν να συνεισφέρουν ενεργά και εποικοδομητικά στο κοινωνικό σύνολο.

Σημειώνεται πως το έργο των «Γιατρών του Κόσμου» μπορεί να ενισχυθεί με φαρμακευτικό υλικό που υπάρχει στα σπίτια και περισσεύει, όπως γάζες, επιδέσμους, αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, φάρμακα για το στομάχι και άλλα, όπως επίσης και με είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και παπούτσια σε καλή κατάσταση.