Τα χνάρια των Toyota και Nissan ετοιμάζεται να ακολουθήσει η Hyundai δημιουργώντας ένα τμήμα το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά με την εξέλιξη και κατασκευή πολυτελών οχημάτων, όπως τα Lexus και Infiniti αντίστοιχα! Το τμήμα είναι πολύ πιθανό να ονομάζεται Genesis ενώ η εταιρεία προετοιμάζει ήδη δύο νέα μοντέλα!

Πιο συγκεκριμένα η έντονη φημολογία που κυριαρχεί αυτές τις ημέρες στον αμερικάνικο ειδικό τύπο σχετικά με τη Hyundai, προκύπτει από τα λόγια του John Krafcik (CEO της Hyundai Αμερικής), ο οποίος σε σχετικές ερωτήσεις για τη δημιουργία ξεχωριστού τμήματος πολυτελών οχημάτων δεν απάντησε αρνητικά.

Μάλιστα ο Krafcik ανέφερε ότι αν το εγχείρημα προχωρήσει, τα σενάρια είναι τρία. Το πρώτο περιλαμβάνει την πώληση των οχημάτων πολυτελείας σε ξεχωριστό κομμάτι στις υπάρχουσες αντιπροσωπείες της Hyundai, ενώ το δεύτερο την δημιουργία νέου δικτύου αντιπροσώπων που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με τις πωλήσεις αυτές. Το τρίτο και προς το παρόν πιο ρεαλιστικό σενάριο, περιλαμβάνει το λανσάρισμα των πολυτελών αυτών μοντέλων, αρχικά με τα σήματα της Hyundai ώστε η εταιρεία να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις του αγοραστικού κοινού.

Ο Krafcik, διευθύνων σύμβουλος της Hyundai, επίσης ανέφερε ότι η εταιρεία έχει στα σκαριά δύο ακόμη μοντέλα. Το πρώτο αποτελεί μια σπορ σεντάν κατασκευή που θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τη σειρά 3 της BMW, καθώς και τη σειρά IS της Lexus, ενώ στη δεύτερη περίπτωση η γκάμα θα διευρυνθεί με ένα crossover πολυτελείας που προορίζεται ως αντίπαλος οχημάτων όπως η σειρά RX της Lexus.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Krafcik δεν ξέχασε να αναφέρει ότι η Hyundai δεν πρόκειται να προβεί σε βιαστικές κινήσεις αν δεν είναι απόλυτα σίγουρη, και έκλεισε λέγοντας ότι πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή θα παίξει η πορεία του Equus.

Πηγή: autotriti.gr