Η Volkswagen γιορτάζει τα 20 χρόνια από το λανσάρισμα του Touareg παρουσιάζοντας την έκδοση Touareg «Edition 20». H έκδοση αυτή θα εμπλουτίσει την γκάμα του μοντέλου από τα μέσα του Ιουνίου 2022, διαθέτοντας αποκλειστικό εξοπλισμό, δυναμική σχεδίαση στο αμάξωμα και ένα κορυφαίας ποιότητας δερμάτινο σαλόνι.

Ιδιαίτερα εξελιγμένα συστήματα όπως το Τravel Assist και το Innovision Cockpit με την οθόνη των 15 ιντσών για το σύστημα infotainment (και τα δύο στάνταρ στην έκδοση Touareg “Edition 20”) εξασφαλίζουν ακόμα περισσότερη άνεση και τη μέγιστη δυνατή συνδεσιμότητα. Το τεχνολογικά εξελιγμένο μηχανολογικό υπόβαθρο περιλαμβάνει πλήθος προηγμένων συστημάτων, όπως την προαιρετική αερανάρτηση και την ενεργή αντιστάθμιση των κλίσεων μέσω των ηλεκτρομηχανικών αντιστρεπτικών ράβδων.

Touareg

Σχεδίαση – Εσωτερικό

Τα αποκλειστικά εξωτερικά γνωρίσματα της επετειακής έκδοσης Tuareg περιλαμβάνουν την εντελώς νέα βαφή με την ονομασία Meloe Blue όπως επίσης και τις γυαλισμένες ζάντες Bogota διαμέτρου 20 ιντσών. Τον δυναμικό χαρακτήρα του αμαξώματος υπογραμμίζουν τα φιμέ πλευρικά και πίσω παράθυρα, τα πίσω φώτα LED με απόχρωση έντονου κόκκινου, και το σήμα «Edition 20» στη μεσαία κολόνα. Παράλληλα, το περίγραμμα των θόλων των τροχών αλλά και το πίσω diffuser είναι βαμμένα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

O μοναδικός χαρακτήρας της ειδικής έκδοσης συνεχίζεται και στο εντυπωσιακό σαλόνι. Με την είσοδο των επιβατών τους υποδέχεται ένα καλωσόρισμα με τη φωτεινή ένδειξη του λογότυπου «Edition 20».

Touareg

Υψηλής ποιότητας δέρμα Sanova καλύπτει τα καθίσματα με ειδική ραφή καπιτονέ και νήματα σε μπεζ χρώμα Ceramique, συνδυασμός που υπογραμμίζει την κορυφαία κομψότητα και πολυτέλεια που αποπνέει το σαλόνι. Παράλληλα, τονίζεται και ο σπορ χαρακτήρας του αυτοκινήτου με κάποιες κόκκινες πινελιές. Οι ραφές με τον συνδυασμό σε μπεζ και κόκκινο χρώμα των νημάτων εμφανίζονται σε αρκετά σημεία στο ταμπλό, στο τιμόνι και στις εσωτερικές επενδύσεις των θυρών. Η δερμάτινη επένδυση στον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου διαθέτει και αυτή το επετειακό λογότυπο.

Κινητήρες – Κιβώτιο

Σε επίπεδο κινητήρων διατίθενται τέσσερις επιλογές:

  • 231 ίππων 3.0 V6 TDI με 500 Nm ροπή
  • 286 ίππων 3.0 V6 TDI με 600 Nm ροπή
  • 340 ίππων 3.0 V6 TSI με 450 Nm ροπή και
  • Plug-in hybrid V6 TSI με συνδυαστική ισχύ 381 ίππων και 600 Nm ροπή
  • Και οι τέσσερις κινητήρες μεταδίδουν την κίνηση στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Αυτό καθιστά δυνατή την έλξη φορτίου 3,5 τόνων σε τρέιλερ με φρένα.
Touareg