Το νέο Mazda CX-60 PHEV είναι το πρώτο Plug-in Hybrid που παρουσιάζει η Ιαπωνική εταιρία στην ευρωπαϊκή αγορά SUV.

Κατασκευασμένο αποκλειστικά στην Ιαπωνία είναι η νέα ναυαρχίδα της μάρκας και ενσωματώνει τις τελευταίες καινοτομίες στην ανθρωποκεντρική τεχνολογία, καθώς και ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης παγκόσμιας κλάσης.

Το CX-60 PHEV συνδυάζει έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 2.5 άμεσου ψεκασμού με έναν μεγάλο ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 355 V, 17,8 kWh. Αυτός ο συνδυασμός αποδίδει συνολική ισχύς συστήματος 327 ίππων και ροπή 500 Nm, καθιστώντας το, το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ η Mazda, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι επιδόσεις με επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα. Η συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου (WLTP) είναι μόλις 1,5 λτ/100 χλμ και οι συνδυασμένες εκπομπές CO2 μόνο 33 γρ/χλμ. Παράλληλα το CX-60 e-Skyactiv PHEV προσφέρει 63 χλμ μικτή αυτονομία με το όχημα να τρέχει με 100 χλμ/ώρα ή λιγότερο.

Η παραγωγή του έχει ήδη ξεκινήσει για τις μεγάλες Ευρωπαϊκές αγορές, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται το φθινόπωρο του 2022 στην Ελληνική αγορά, αλλά το μοντέλο είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στο δίκτυο Επισήμων Εμπόρων της μάρκας στις παρακάτω εκδόσεις:

  • Prime Line αποτελεί την ολοκληρωμένη πρόταση SUV αφού περιλαμβάνει πλήρη εξοπλισμό σε όλα τα επίπεδα: άνεση, ασφάλεια και σχεδίαση.
  • Exclusive Line συμπεριλαμβάνει επιπλέον στοιχεία πολυτέλεια όπως οι ζάντες αλουμινίου 20’ και η piano black μπροστινή γρίλια.
  • Homura (στα Ιαπωνικά σημαίνει πάθος), με σπορ στοιχεία όπως οι μαύρες ζάντες 20’ και τα μαύρα διακοσμητικά στοιχεία.
  • Takumi με έμφαση στο Japanese premium εσωτερικό.

Τέλος, για μεγαλύτερη εξατομίκευση προσφέρονται 4 πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού: Comfort Pack, Convenience & Sound Pack, Driver’s assistance Pack & Sunroof. Οι τιμές του μοντέλου ξεκινούν από τα 58.087 ευρώ (Prime-Line) και φτάνουν τα 71.411 ευρώ (Takumi/Comfort/CS/DA/SR).