Το Μάιο του 2012, οι Alfa Romeo και Mazda μάς είχαν ξαφνιάσει, ανακοινώνοντας πως το 4ης γενιάς Mazda MX-5 θα αποτελούσε τη βάση εξέλιξης της νέας Alfa Romeo Spider, με τα δύο μοντέλα να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα.

Ωστόσο, στις αρχές του 2014 ο CEO της FIAT Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, αποκάλυψε πως τα σχέδια άλλαξαν και πως όλες οι νέες Alfa Romeo θα φτιάχνονταν στην Ιταλία. Δεν απέκλεισε, πάντως, πως θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα, ενώ με το πενταετές πλάνο που ανακοίνωσε το Μάιο, μίλησε για ένα «specialty car» της FIAT μέχρι το τέλος του 2015.

Τώρα, ο CEO της Alfa Romeo, Harald Wester, σε συνέντευξή του, επιβεβαιώνει πως η πλατφόρμα της Mazda θα καταλήξει σε ένα μοντέλο με τα σήματα της Abarth. Ίσως να πρόκειται για την αναβίωση του FIAT Barchetta ή για ένα αυτόνομο sports car της Abarth.

Επιπλέον, ο Wester είπε πως η Alfa Romeo Spider θα αποτελέσει μια παραλλαγή του project «Giorgio», το οποίο είναι το κωδικό όνομα της νέας πισωκίνητης πλατφόρμας που ετοιμάζει η Alfa Romeo για τα μοντέλα που εξελίσσει επί του παρόντος.

Πηγή: autotriti.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.