H εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη συνεχίζοντας την πετυχημένη πορεία της στον κλάδο των ελαστικών, ανέλαβε τη διανομή των ελαστικών Kumho στην ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα να διαθέτει συνολικά ένα portofolio πέντε μαρκών που εκπροσωπεί συνολικά (Kumho, Marshal, Infinity, Apollo και Titan).

Η κορεάτικη εταιρεία ελαστικών Kumho Tire Company, που ιδρύθηκε το 1960 διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών με εξαγωγές που ξεπερνούν 1,8 δισ. δολάρια σε 189 χώρες. Με έδρα το Gwang-Ju αποτελεί μέρος της Kumho Asiana Group, μία από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρίες του κλάδου στην Κορέα, στην οποία ανήκει επίσης και η Asiana Airlines, τη 2η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κορέας και μέλος του Star Alliance.

Διαθέτει συνολικά επτά εργοστάσια παραγωγής ελαστικών (3 στη Νότια Κορέα, 3 στην Κίνα και 1 στο Βιετνάμ καθώς επίσης και πέντε υπερσύγχρονα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης στη Νότια Κορέα, Κίνα, Αμερική, Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία.

Η εταιρεία σχεδιάζει και παράγει ελαστικά για επιβατικά αυτοκίνητα, SUV, ελαφρά και βαριά φορτηγά, λεωφορεία, ελαστικά για το Πρωτάθλημα European Formula3, ελαστικά για πολιτικά και πολεμικά αεροσκάφη καθώς επίσης και ελαστικά πρώτης τοποθέτησης για 21 εταιρείες επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων όπως είναι η BMW, Mini, VW, Ford, Hyundai, Renault, Peugeot, Citroen, Mini, KIA, Mercedes Benz, Scania κ.ά.

Πρωταγωνιστής στον κλάδο των ελαστικών παγκοσμίως η Kumho χάρη στα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει έχει αναπτύξει τεχνολογικές καινοτομίες που τις δίνουν τη δυνατότητα να παράγει από συμβατικά ελαστικά,ελαστικά υπερ-υψηλών επιδόσεων που απαιτούν επίπονα tests στηριζόμενα σε τεχνολογία της F1 μέχρι ελαστικά για το Boeing 747 τα οποία είναι πιστοποιημένα από τη NASA.

Πιο αναλυτικά τεχνολογίες που έχει αναπτύξει είναι:

– Run-Flat Tire Technology από το 2003, η οποία αφορά ελαστικά υψηλής τεχνολογίας τα οποία επιτρέπουν στον οδηγό να κινείται με ταχύτητα μέχρι 80 km/h, όταν το ελαστικό δεν έχει αέρα.

– Extreme Technology καθώς είναι μία από τις δύο εταιρείες παγκοσμίως που έχουν κατασκευάσει ελαστικό για ταχύτητες μέχρι 360km/h, χάρη σε νέα μίγματα και συστήματα αποβολής της θερμοκρασίας.

– Αγωνιστική τεχνολογία ελαστικών και τεχνολογία ελαστικών αεροσκαφών.

– Τα ελαστικά της Kumho έχουν επιλεγεί ως τα ελαστικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Formula 3 και BP Ultimate Masters F3.

– Η εταιρεία κατασκευάζει 11 τύπους ελαστικών για πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία καλύπτουν 18 διαφορετικά standards, ενώ έχει κατασκευάσει ελαστικά για πολιτικά αεροσκάφη όπως είναι το T-50, Boeing737-400 και Boeing 737-NG.

Οι μοναδικές τεχνολογικές καινοτομίες της Kumho καθώς επίσης η χρήση νέων υλικών και βελτιστοποιημένη σχεδίαση έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή του ελαστικού του Ecowing ES01 το οποίο συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία Α/Α (Α για χαμηλό συντελεστή τριβής -μειωμένη κατανάλωση καυσίμου- και Α για τον υψηλότερο συντελεστή ολίσθησης σε βρεγμένο οδόστρωμα με θόρυβο 71dB).

H εταιρεία έχει επίσης βραβευτεί με το Red Dot Design Award για τη σχεδίαση των πλαϊνών του ελαστικού και τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών για τη σχεδίαση των πελμάτων.

Τέλος, είναι ο επίσημος χορηγός (Platinum Partner) της Manchester United, ενώ από το Φεβρουάριο 2013 το Kumho είναι το επίσημο ελαστικό του ΝΒΑ.