Η μεταμόρφωση της Aston Martin θα αρχίσει το 2017, οπότε και θα παρουσιαστεί η νέα εκδοχή της DB9, η οποία θα πατάει σε νέο πάτωμα και θα εξοπλίζεται με κινητήρες της AMG.

Πριν από λίγο καιρό είχαμε ακούσει πως στην Aston Martin δουλεύουν πάνω σε μία νέα πλατφόρμα, κάτι που θεωρείται λογικό, καθώς η υπάρχουσα πλατφόρμα VH, υπάρχει στην αγορά από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Το πρώτο μοντέλο που θα κάνει χρήση του νέου αυτού πατώματος θα είναι η νέα γενιά της DB9, η οποία θα λανσαριστεί προς τα τέλη του 2016 για να ακολουθήσει η εμπορική της σταδιοδρομία την επόμενη χρονιά.

Το νέο πόνημα των ανθρώπων της Aston Martin θα διαθέτει καινούργια σχεδίαση, ενώ θα κάνει χρήση ενός μοτέρ που εξελίσσει για αυτήν η AMG. Λόγος γίνεται για την παραλλαγή του 4λιτρου twin-turbo V8 συνόλου που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες για την AMG GT, την ίδια στιγμή που θα διατίθεται ένα V12 ατμοσφαιρικό μοτέρ που στηρίζεται στο 6λιτρο twin-turbo σύνολο της AMG.

To 2018 θα δούμε τη νέα Vantage, με την Vanquish να ακολουθεί ένα χρόνο αργότερα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για το λανσάρισμα μιας νέας εκδοχής της Rapide, ενώ ούτε το Lagonda SUV δεν έχει πάρει ακόμα την τελική έγκριση παραγωγής.

Πηγή: autotriti.gr