Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο Smart θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι του Παρισιού το φθινόπωρο και θα λανσαριστεί αρχές του 2015.

Ειδικότερα, η νέα γενιά του Smart όπως είναι γνωστό θα είναι προϊόν της συνεργασίας Daimler και Renault, αφού θα πατά στην κοινή πλατφόρμα, στην οποία βασίστηκε και το νέο πισωκίνητο Twingo.

Μάλιστα, στη νέα γενιά θα ξαναδούμε και το Smart Fourfour, το οποίο μάλιστα θα είναι –σύμφωνα με πληροφορίες μας- κατά 24.7 εκ. κοντύτερο από την προηγούμενη γενιά του, φτάνοντας τα 3,5 μ.

Ως προς το σχεδιασμό του νέου Smart, από την κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία διακρίνουμε ότι το εν λόγω μοντέλο έχει αποκτήσει μορφή που πλησιάζει σε ένα όχημα 2 όγκων, ενώ διαθέτει έντονη κλίση στις μπροστινές κολώνες και το μπροστινό μέρος είναι περισσότερο τετραγωνισμένο.

Επίσης, παρόλο που το μήκος του θα παραμείνει το ίδιο με την παρούσα γενιά, το φάρδος του θα μεγαλώσει κατά περίπου 10 εκ., δημιουργώντας μεγαλύτερη άνεση για τους 2 επιβάτες του.

Επιπλέον, από την ίδια φωτογραφία διαπιστώνουμε ότι η μάσκα του Smart θα είναι μεγαλύτερη όπως και οι προβολείς, οι οποίοι δείχνουν πιο επιβλητικοί με τα ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED.

Μηχανικά τώρα, οι επιλογές που πιθανότατα θα πρωταγωνιστήσουν είναι ο 0,9 λτ. TCe μοτέρ βενζίνης της Renault απόδοσης 90 ίππων και 135 Nm ροπής, ή ένας νέος 3κύλινδρος 1.000άρης, ο οποίος θα αποδίδει στην ατμοσφαιρική του έκδοση 70 ίππους, ενώ η τούρμπο θα φτάνει τους 85 ίππους.

Παρακάτω εικονίζονται το Smart FourJoy concept και η υπάρχουσα γενιά του μοντέλου…

Πηγή: autotriti.gr