Μια απότομη και μεγάλη «βουτιά» της τάξης του 95,4% κατέγραψε η παραγωγή αυτοκινήτων στη Μεγάλη Βρετανία τον Μάιο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα (Απρίλιο).

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί τον χειρότερο μήνα Μάιο από το 1946, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων (SMMT).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μόνο 5.314 οχήματα βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς τα εργοστάσια αυτοκινήτων είτε έκλεισαν είτε άρχισαν να επαναλειτουργούν με μειωμένη δυναμικότητα λόγω της COVID-19. Από αυτά, τα 4.260 οχήματα προορίζονταν για εξαγωγές και μόλις τα 1.054 για εγχώριους αγοραστές.

Στους πρώτους πέντε μήνες του έτους, οι βρετανικές εταιρίες κατασκεύασαν 324.763 οχήματα, αριθμός που αντιστοιχεί σε μείωση κατά 41,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, με τις προβλέψεις «για το σύνολο του έτους να διαμορφώνονται τώρα σε κάτω του 1 εκατ. οχήματα», σύμφωνα με τον σύνδεσμο.