Τα αυτοκίνητα έγιναν ευρέως διαθέσιμα στις αρχές του 20ου αιώνα. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει άκρως απαραίητα για τις καθημερινές μας μετακινήσεις. Τι γίνεται όμως όταν έρθει η στιγμή της συντήρησης ή στην περίπτωση βλάβης; Ποιον πρέπει να εμπιστευτούμε;

Η τεχνογνωσία, ο εξοπλισμός αλλά και το πακέτο υπηρεσιών που παρέχει ένα συνεργείο, αποτελούν παράγοντες που θα επηρεάσουν την τελική μας απόφαση.

Την συντήρηση ποιων συστημάτων του αυτοκινήτου δεν πρέπει να αμελούμε;

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αμελούμε την επισκευή του συστήματος φρένων, την αλλαγή λαδιών, ελαστικών, ψαλιδιών και αναρτήσεων. Πρόκειται για στοιχεία ζωτικής σημασίας για το αυτοκίνητο, ο ρόλος των οποίων είναι σημαντικός για την ασφάλειά μας.

Γιατί να επιλέξουμε όμως ένα εξειδικευμένο συνεργείο;

Το κόστος των συγκεκριμένων συνεργείων αποτελούσε αποτρεπτικό παράγοντα, γι’ αυτό και πολύ συχνά προτιμούσαμε ένα απλό συνεργείο το οποίο θα μπορούσε να τοποθετήσει στο αυτοκίνητο μεταχειρισμένα ή ιμιτασιόν ανταλλακτικά.

Όμως τα εξειδικευμένα συνεργεία έχουν εξελιχθεί με την πάροδο των ετών. Πλέον προσφέρουν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σε προσιτές τιμές, ενώ ταυτόχρονα εγγυώνται την ασφαλή λειτουργία του αυτοκινήτου. Όπως μας εξηγεί ο κος Μπούπαλης ιδιοκτήτης-εκπρόσωπος από το συνεργείο Renault, Citroen και Peugeot, Van Auto ανάλογα με την εποχή του χρόνου, γίνονται αντίστοιχες προσφορές στις υπηρεσίες που παρέχουν για να εξυπηρετήσουν το κοινό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παράλληλα διαθέτουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και σύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα τα οποία εγγυώνται την εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινήτου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Και η εγγύηση;

Από το 2010 έχει τεθεί σε λειτουργία Ευρωπαϊκή οδηγία, σύμφωνα με την οποία μπορούμε να απευθυνθούμε σε εξειδεικευμένα συνεργεία για εργασίες συντήρησης του αυτοκινήτου, χωρίς να χάνουμε την εγγύηση.

Για περισσότερες πληροφορίες: sinergio-van.gr