Ο κορονοϊός βάζει λουκέτο και σε εργοστάσια της Volvo

Κλείνει τις μονάδες σε ΗΠΑ, Σουηδία και Βέλγιο


AUTO
12:38
20/03/2020
Ο κορονοϊός βάζει λουκέτο και σε εργοστάσια της Volvo
loading

Η σουηδική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων Volvo αναστέλλει την παραγωγή στα εργοστάσια στη Σουηδία, οι ΗΠΑ και το Βέλγιο, για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα, παρόλο που ξεκινά και πάλι τις μεταποιητικές δραστηριότητες στην Κίνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, τα εργοστάσια στη Σουηδία -Τορσλάντα, Σκόβντε και Όλοφστρομ- καθώς και η μονάδα στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ θα μείνουν κλειστά από τις 26 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου.

Προσωρινά έχει κλείσει και το εργοστάσιο στη Γάνδη του Βελγίου.

«Οι βασικές μας ανησυχίες είναι η υγεία των υπαλλήλων μας και το μέλλον της επιχείρησής μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Χάκαν Σάμιουελσον.

«Νομίζω για την οικονομία, χρειάζεται να κάνουμε κάτι δραστικό, αντί να προσπαθούμε με ημίμετρα που τραβούν εις μάκρος». «Βλέπουμε τον αντίκτυπο από αυτό τον κορονοϊό να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Βλέπουμε προβλήματα σε ό,τι αφορά τις προμήθειες και την επιμελητεία. Πρέπει να συμβάλλουμε στην κοινωνική απομάκρυνση» δήλωσε στο Reuters.

Ο Σάμιουελσον δήλωσε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της αναστολής λειτουργίας θα είναι πιο ξεκάθαρος όταν η εταιρία ανακοινώσει τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου.

Η Volvo θα μειώσει τις ώρες εργασίας για τους διοικητικούς υπαλλήλους κατά τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των εργαζομένων ενώ θα αξιοποιήσει τα κίνητρα που παρέχει η κυβέρνηση, δήλωσε ο ίδιος.

Ο οικονομικός αντίκτυπος στη Volvo εξαρτάται επίσης από το πώς αντιδρούν οι διάφορες χώρες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ιό.

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των χωρών. Κάποιοι έχουν περιορισμούς στην κυκλοφορία, με τα εστιατόρια και τα σχολεία κλειστά. Σε άλλες χώρες υπάρχουν λιγότερο δραστικά μέτρα. Νομίζω ότι χρειάζεται να συγχρονιστούμε περισσότερο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει