Η Nissan επιθυμεί να λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά ένα νέο μικρομεσαίο hatchback, καθώς, όπως υποστήριξε και ο αντιπρόεδρος πωλήσεων και marketing της εταιρείας, Guillaume Cartier, «υπάρχει ανάλογη ζήτηση από αγοραστές που δεν επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιο crossover».

Έτσι λοιπόν, η Nissan ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο το οποίο θα παρουσιαστεί πιθανότατα στο Σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο του 2014.

Μάλιστα, μια κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα αποκαλύπτει το νέο μικρομεσαίο μοντέλο, που θα είναι ο αντικαταστάτης του Tiida (παραμένει άγνωστο αν η εταιρεία θα κρατήσει αυτό το όνομα ή θα το αλλάξει) και θα διαθέτει σύγχρονο και επιθετικό προφίλ.

Ειδικότερα από την εικόνα, βλέπουμε ότι το νέο μοντέλο φέρει μια μεγάλη μάσκα με πολλούς αεραγωγούς μπροστά, καθώς και μακρόστενους προβολείς, που ενσωματώνονται «αρμονικά» με το «μυώδες» αμάξωμα και τα «ογκώδη» φτερά.

Παρόλο που το νέο μοντέλο έχει βασιστεί στο Tiida, φαίνεται ότι έχει γίνει ριζικός ανασχεδιασμός του και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και ξεχωριστό.

Όσον αφορά τους κινητήρες, λόγω του ευρωπαϊκού προσανατολισμού του νέου hatchback, αναμένουμε οικονομικά μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου, με χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Πηγή: autotriti.gr