Το 2019 φτάνει στο τέλος του και όλοι οι θεσμοί του κόσμου περί το αυτοκίνητο, επιλέγουν τους πρωταγωνιστές της χρονιάς στην αυτοκινητοβιομηχανία τόσο στα προϊόντα όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό.

Έτσι, σήμερα ανακοινώθηκαν δυο σημαντικά βραβεία που δόθηκαν αφενός στο νέο Opel Corsa (και στο Corsa-e), από την ομάδα δημοσιογράφων του θεσμού «Autobest» και αφετέρου στο ανανεωμένο Nissan Navara, με βάση την ψηφοφορία αναγνωστών του Βρετανικού περιοδικού «4X4 Magazine».

Συγκεκριμένα το Corsa 6ης γενιάς απέσπασε τον περίοπτο τίτλο «Best Buy Car of Europe in 2020», από την επιτροπή Autobest, που αποτελείται από έγκριτους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου από 31 χώρες. Η επιτροπή επέλεξε το νέο μοντέλο της Opel ως νικητή, γεγονός που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο προσφέρει την καλύτερη σχέση αξίας/τιμής.

Είναι κάτι που επιβεβαίωσαν οι ειδικοί κατά τη διάρκεια σχολαστικών δοκιμών στην τελική φάση του διαγωνισμού στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης, με το Corsa-e, η Opel προσφέρει ένα ηλεκτρικό μικρό αυτοκίνητο για όλους, που συνδυάζει την πρακτικότητα ενός Corsa με λειτουργία μηδενικών εκπομπών CO2 και ηλεκτρική αυτονομία έως 337 χλμ.

Επίσης, το ανανεωμένο Nissan Navara  απέσπασε το βραβείο «2020 Pick-up of the Year», από το κορυφαίο (για off road οχήματα) βρετανικό περιοδικό «4X4 Magazine».

To ανανεωμένο Νavara, με τους αναβαθμισμένους κινητήρες, το νέο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και τις βελτιώσεις στα φρένα, τις αναρτήσεις  και το τιμόνι, είναι καλύτερο σε κάθε επίπεδο, ενώ ο πιο οικονομικός κινητήρας, το νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και η αναβαθμισμένη ανάρτηση, προσφέρουν βελτιωμένη κύλιση, χειρισμό και  άνεση.

Νίκος Τσάδαρης