Η Alfa Romeo έχει μακρά παράδοση στην κατασκευή μοντέρνων και σπορ αυτοκινήτων και όπως όλα δείχνουν δεν αργεί η στιγμή για μια νέα πισωκίνητη πλατφόρμα για τα επερχόμενα μοντέλα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Alfa Romeo αναμένεται να συνεργαστεί με τη Maserati για την εξέλιξη μιας νέας πισωκίνητης πλατφόρμας, πάνω στην οποία θα βασιστούν δύο νέα σεντάν και δύο νέα crossover, με τις πρώτες αφίξεις να τοποθετούνται χρονικά το 2015.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, όπως φαίνεται, προβλέπει αρχικά το λανσάρισμα ενός σεντάν (πιθανόν της «αργοπορημένης» Giulia) το 2015, για να βρεθεί απέναντι στην BMW Σειρά 3, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα δούμε και το δεύτερο σεντάν, που θα τεθεί αντιμέτωπο με τις BMW Σειρά 5 και Mercedes-Benz E-Class.

Παράλληλα θα πρέπει να περιμένουμε και ένα συμπαγές σε διαστάσεις crossover το 2017, ενώ ένα μεγαλύτερο θα κάνει την εμφάνιση του το 2018.

Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες πληροφορίες, όμως τα νέα μοντέλα της Alfa Romeo θα διατηρούν το σπορ χαρακτήρα των μοντέλων της ιταλικής φίρμας, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και κινητήρες της Maserati σε μερικά εξ αυτών.

Πηγή: autotriti.gr