Αίτημα της Ελλάδας στη FIA για πέντε διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου το 2020

Από το τίποτα, στα ...όλα


AUTO
11:23
04/08/2019
Αίτημα της Ελλάδας στη FIA για πέντε διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου το 2020
2
loading

Λίγες ημέρες μετά την συνάντηση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), ανακοινώθηκε ότι, η χώρα μας ζητά από την Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), όχι ένα, αλλά πέντε διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του Ράλι Ακρόπολις και του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις για το 2020.

Η περασμένη Τετάρτη (31/7) ήταν η καταληκτική ημερομηνία της FIA, προς τους εκπροσώπους (delegates) κάθε χώρας, για την εκδήλωση ενδιαφέροντος διοργάνωσης διεθνών αγώνων αυτοκινήτου στην επικράτειά τους. Οι διεθνείς αγώνες τους οποίους αιτήθηκε η ΟΜΑΕ είναι οι ακόλουθοι:

•           Ράλι Ακρόπολις

•           Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις (Sporting και Regularity)

•           Ράλι ΔΕΘ

•           Ανάβαση Διονύσου

•           Ανάβαση Πηλίου

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων του 2020 δεν έχουν οριστικοποιηθεί και θα προκύψουν αργότερα φέτος, βάσει του προγραμματισμού της FIA για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Η στήλη, αν και θεωρεί υπεραισιόδοξο το αίτημα, ευελπιστεί ότι, κάποια στιγμή, αν όχι αγώνα του WRC, κάτι διεθνές θα πρέπει να πάρει και η χώρα μας από τους διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου, καθώς ουσιαστικά είναι στην... πείνα από το 2013 που το Ράλι Ακρόπολις τέθηκε εκτός WRC.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Giorgis

    Καβατζώστε αγώνες ηλεκτρικών οχημάτων τώρα που το ενδιαφέρον είναι ακόμη μικρό. Ακόμη και moto cross. Σύντομα όλοι θα ψάχνονται.

  2. avatar Ετσι ε!!

    Αν το κρατος η ιδιωτης δεν φτιαξει πιστα αγωνων...ολα αυτα ειναι για κλαματα...τιποτα δεν θα δωσουν...εχουν μπει και αλλες χωρες στο παιχνιδι των ραλι...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει