Αίτημα της Ελλάδας στη FIA για πέντε διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου το 2020

Από το τίποτα, στα ...όλα


AUTO
11:23
04/08/2019
Αίτημα της Ελλάδας στη FIA για πέντε διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου το 2020
2
loading

Λίγες ημέρες μετά την συνάντηση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), ανακοινώθηκε ότι, η χώρα μας ζητά από την Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), όχι ένα, αλλά πέντε διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του Ράλι Ακρόπολις και του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις για το 2020.

Η περασμένη Τετάρτη (31/7) ήταν η καταληκτική ημερομηνία της FIA, προς τους εκπροσώπους (delegates) κάθε χώρας, για την εκδήλωση ενδιαφέροντος διοργάνωσης διεθνών αγώνων αυτοκινήτου στην επικράτειά τους. Οι διεθνείς αγώνες τους οποίους αιτήθηκε η ΟΜΑΕ είναι οι ακόλουθοι:

•           Ράλι Ακρόπολις

•           Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις (Sporting και Regularity)

•           Ράλι ΔΕΘ

•           Ανάβαση Διονύσου

•           Ανάβαση Πηλίου

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων του 2020 δεν έχουν οριστικοποιηθεί και θα προκύψουν αργότερα φέτος, βάσει του προγραμματισμού της FIA για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Η στήλη, αν και θεωρεί υπεραισιόδοξο το αίτημα, ευελπιστεί ότι, κάποια στιγμή, αν όχι αγώνα του WRC, κάτι διεθνές θα πρέπει να πάρει και η χώρα μας από τους διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου, καθώς ουσιαστικά είναι στην... πείνα από το 2013 που το Ράλι Ακρόπολις τέθηκε εκτός WRC.

Νίκος Τσάδαρης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Giorgis

    Καβατζώστε αγώνες ηλεκτρικών οχημάτων τώρα που το ενδιαφέρον είναι ακόμη μικρό. Ακόμη και moto cross. Σύντομα όλοι θα ψάχνονται.

  2. avatar Ετσι ε!!

    Αν το κρατος η ιδιωτης δεν φτιαξει πιστα αγωνων...ολα αυτα ειναι για κλαματα...τιποτα δεν θα δωσουν...εχουν μπει και αλλες χωρες στο παιχνιδι των ραλι...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει