Ο Oliver Zipse νέος Πρόεδρος της BMW AG

Αναλαμβάνει καθήκοντα στις 16 Αυγούστου


AUTO
20:07
23/07/2019
Ο Oliver Zipse νέος Πρόεδρος της BMW AG
loading

Ο Oliver Zipse αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου Δ.Σ. της BMW AG, με ισχύ από την 16η Αυγούστου 2019. Το Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρίας έλαβε αυτή την απόφαση κατά τη διάρκεια συνέλευσης στο Spartanburg, Ν. Καρολίνα (ΗΠΑ).

Ο Zipse θα διαδεχτεί τον Harald Krüger, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου στις αρχές Ιουλίου ότι δεν επιθυμεί μία δεύτερη θητεία στο αξίωμα. Ο Krüger θα παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου και θα αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο με αμοιβαία συμφωνία στις 15 Αυγούστου 2019.

«Στο πρόσωπο του Oliver Zipse, ένας αποφασιστικός στρατηγικός και μεθοδικός ηγέτης θα αναλάβει το αξίωμα του Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG. Αυτός θα δώσει στο BMW Group νέα ώθηση σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση της μετακίνησης του μέλλοντος», δήλωσε ο Dr Nobert Reithofer, Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου της μάρκας.

Ο Zipse έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW από το 2015 και αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνος Παραγωγής. Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στην εταιρία το 1991 ως μαθητευόμενος και από τότε έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του από διάφορες διοικητικές θέσεις, μεταξύ άλλων ως Διευθύνων Σύμβουλος του Εργοστασίου της Οξφόρδης και Ανώτερος Αντιπρόεδρος Εταιρικού Σχεδιασμού και Προϊοντικής Στρατηγικής.

Ο Reithofer συνέχισε: «Το Εποπτικό Συμβούλιο σέβεται απόλυτα την απόφαση του Harald Krüger και εκφράζουμε σήμερα την ειλικρινή μας εκτίμηση για την πολυετή προσφορά του στο Group. Εκ μέρους ολόκληρης της εταιρίας, του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Το Εποπτικό Συμβούλιο της BMW AG συνήλθε την περασμένη Πέμπτη στο εργοστάσιο του Spartanburg, στη Ν. Καρολίνα των ΗΠΑ, προκειμένου να συζητήσει τις τρέχουσες επιχειρηματικές εξελίξεις στην Αμερικανική αγορά καθώς και την παραγωγή στο μεγαλύτερο εργοστάσιο του παγκοσμίου δικτύου παραγωγής του Group. Ο Reithofer τόνισε: «Με την καινοτόμα δύναμη, τις ισχυρές μάρκες και τους αφοσιωμένους υπαλλήλους του, το Group θα παραμείνει ηγέτης στην κατηγορία των πολυτελών οχημάτων στο μέλλον και θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του μακροπρόθεσμα».

Τέλος, ο Manfred Schoch, Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εργαζομένων και αναπληρωτής Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, δήλωσε: «Η ισχυρή συνεργασία μεταξύ Συμβουλίου Εργαζομένων και Διοίκησης της εταιρίας έχει μακρά παράδοση και αποτελεί τη βάση της επιτυχημένης ιστορίας μας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία και να διαμορφώσουμε το μέλλον της εταιρίας μαζί».

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει