Τίποτα δεν πρέπει να χαλάσει τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Ούτε καν το αυτοκίνητό σου.

Φρόντισε λοιπόν πριν ξεκινήσεις να κάνεις «√» στα απαραίτητα.

Βασικό σημείο που πρέπει να τσεκάρεις είναι η οδική σου βοήθεια. Οι μεγάλες αποστάσεις που κάνουμε το καλοκαίρι, η περιορισμένη πρόσβαση σε μέσα βοήθειας και το μεγάλο κόστος που συνεπάγονται καθιστά την συμπληρωματική αυτή κάλυψη απαραίτητη.

Διαφορετικά θα μείνεις αβοήθητος στο έλεος του θεού και του βουνού ή της παραλίας.

Μην το διακινδυνεύσεις. Άνοιξε το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου, τσέκαρε ότι είναι σε ισχύ και ότι έχεις ενσωματώσει την οδική βοήθεια.

Το insurancemarket.gr, το μεγαλύτερο site σύγκρισης ασφαλειών, σε ενημερώνει για τα βασικά της οδικής βοήθειας:

Τι πρέπει να ξέρεις για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη:

  • Αν πάθεις λάστιχο ή μηχανική βλάβη, η οδική βοήθεια θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Θα σου αλλάξει το λάστιχο ή θα σε μεταφέρει στο πλησιέστερο συνεργείο!
  • Αν μείνεις από βενζίνη ο άνθρωπος της οδικής βοήθειας θα προσπαθήσει να σου βάλει στο ρεζερβουάρ διαφορετικά θα σε ρυμουλκήσει μέχρι το πλησιέστερο βενζινάδικο.
  • Η οδική βοήθεια είναι – με βάση το Nόμο –  υποχρεωμένη να βρίσκεται στο σημείο που έχεις δηλώσει μέσα σε μία ώρα από την κλήση.
  • Σε κάποιες περιπτώσεις είναι αυτό που λέμε «από μηχανής θεός», γιατί μπορεί εάν είσαι σε μία ακτίνα έως 30 χιλιομέτρων να σου φέρουν το δεύτερο κλειδί από το σπίτι. Αν έχεις φτάσει μακριά την έβαψες…
  • SOS, τσέκαρε τι λέει το συμβόλαιό σου! Η «οδική βοήθεια ατυχήματος» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πλήρης οδική βοήθεια καθώς χρησιμοποιείται μόνο μετά από ατύχημα και ΌΧΙ για μηχανική βλάβη.
  • Ειδικότερα, η φροντίδα ατυχήματος, φροντίζει τον οδηγό και ενεργοποιείται μόνο σε περίπτωση ατυχήματος, παρέχοντας υπηρεσίες και όχι αποζημιώσεις. Η οδική βοήθεια ενεργοποιείται και σε ατύχημα και σε βλάβη και αφορά το όχημα.

Και ένα τελευταίο! Αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να αποφύγεις την ταλαιπωρία φρόντισε τη σωστή συντήρηση του οχήματός σου. Έτσι μόνο θα ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα να την πατήσεις.

Στο insurancemarket.gr μπορείς να βρεις τις καλύτερες τιμές για την ασφάλεια αυτοκινήτου σου συγκρίνοντας πάνω από 20 ασφαλιστικές εταιρείες και Οδική Βοήθεια με μόνο 11 ευρώ το εξάμηνο!

Άντε και καλές μας διακοπές!

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.