Συναρπαστική, ποικίλη και απλά όμορφη. Έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί η εμπειρία που βίωσαν συμμετέχοντες, οπαδοί και θεατές στο 8th Bodensee Klassik το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μαζί και η Opel που έδωσε το παρών με εμβληματικά αυτοκίνητα και διάσημους οδηγούς, που θαύμαζε το κοινό των ράλι, τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Ανάμεσά τους, τα θρυλικά Opel Kadett B «Kulläng», Commodore B GS/E, Kadett C GT/E από το 1978, και τα Ascona B 400, Corsa A Cup και Kadett E GSi. Τα πληρώματα των cockpit λάμπρυναν επίσης γνωστές προσωπικότητες, όπως ο νικητής του Le Mans, Jockel Winkelhock, που ολοκλήρωσε τα μοναδικά από απόψεως φυσικού κάλλους σκέλη του αγώνα, περνώντας από τις περιοχές Vorarlberg, Tyrol, Allgäu και Upper Swabia, αλλά και ο τηλεοπτικός αστέρας και ηθοποιός Florian Bartholomäi.

Ο άσος των αγώνων Jockel Winkelhock συμφώνησε: «Όποτε έχω τη δυνατότητα, παίρνω ένα μοντέλο από το σεντούκι αγωνιστικών μοντέλων της Opel για να τρέξω σε ράλι κλασικών αυτοκινήτων. Αυτή τη φορά επέλεξα το Kadett C GT/E -ένα δημοφιλές, κατ’ εξοχήν σπορ αυτοκίνητο για ερασιτεχνικούς αγώνες». Ο επαγγελματίας οδηγός αγώνων ολοκλήρωσε τα δύο σκέλη του Bodensee καλύπτοντας θριαμβευτικά συνολική απόσταση 530 χλμ., με το επιτυχημένο αυτοκίνητο ράλι των 160 ίππων από τη σειρά των νικητών της δεκαετίας του ’70.

Όπως ο Winkelhock, έτσι και ο 32χρονος τηλεοπτικός αστέρας Florian Bartholomäi επέλεξε να τρέξει με το 1983 Corsa A Cup. «Οι επιδόσεις του από ένα κινητήρα 83 ίππων είναι εξωπραγματικές», δήλωσε με ενθουσιασμό μετά την οδήγηση του αγωνιστικού Corsa.

Τέλος, οι θεατές ένιωσαν ευχάριστες εκπλήξεις, καθώς είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ένα αγωνιστικό Opel του 1903, μία έκδοση αυτοκινήτου τουρισμού μεγάλων αποστάσεων του Manta A και ένα Insignia Grand Sport 4×4.

Νίκος Τσάδαρης