Εντυπωσιακό ξεκίνηµα για το Κύπελλο Χωµάτινων Ράλι και το Πρωτάθληµα Ιστορικών, αναμένεται την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαρτίου, στο 38ο Ράλι Κορίνθου, καθώς ο µεγάλος –για την εποχή- αριθµός συµµετοχών (40) αλλά και η ποιότητα, εγγυώνται πλούσιο θέαµα και συγκινήσεις σε θεατές και αγωνιζόµενους.

Σε επίπεδο γενικής, µεγάλο φαβορί φαντάζουν οι Πρωταθλητές Ελλάδος Μπαντούνας- Σούκουλης µε το γνωστό Mitsubishi Lancer Evo VI, αλλά αναµένεται να αντιµετωπίσουν σθεναρή αντίσταση από τον Παναγιώτη Ρουστέμη που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά µε τον Σπύρο Κολτσίδα στο δεξί κάθισµα του Mitsubishi Lancer Evo X. Διεκδικητές της νίκης προβάλουν επίσης και οι  τους Παναγιώτης Ισµαήλος – Χρήστο Μπακλώρη µε Mitsubishi Lanver Evo IX, Γιάννης Μποζιονέλος – Βαγγέλης Παναρίτης  επίσης µε Mitsubishi και Γιώργος Βασιλάκης – Επαμεινώντας Καρανικόλας µε το εντυπωσιακό Ford Fiesta R5.

Στα δικίνητα ο Πρωταθλητής της F2 «El Nak Jr» µε τον Ανδρεα Βίγκο και το Clio R3 θα αντιµετωπίσει πληθώρα γρήγορων συνδυασµών, ενώ στις µικρότερες κατηγορίες αξιοσηµείωτη είναι η πρώτη συµµετοχή του «BACKO» µε συνοδηγό τον Άρη Ιαβέρη και ένα Ford Fiesta R2.

Στην κατηγορία των ιστορικών αυτοκινήτων αναµένουµε θέαµα αλλά και έντονο συναγωνισµό από αυτοκίνητα που έχουν γράψει ιστορία στις ειδικές διαδροµές, όπως Porsche 911, Ford Escort, Renault Alpine, Peugeot 504, 205 GTI και πολλά άλλα.

Ο αγώνας αποτελείται από 3 περάσµατα στην ειδική διαδροµή Χιλιοµόδι µε το πρώτο αυτοκίνητο να αναχωρεί την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 10:00 π.µ. από το Service Park (Korinthian Palace στο δρόμο Σολωμού – Χιλιομοδίου) και να εκκινεί την ειδική στις 10:13

Ο Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος και έλεγχος/σφράγιση των turbo θα πραγµατοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στο ΙΚΤΕΟ Autovision, στο 80χιλ. Αθηνών- Κορίνθου ( θέση Κυρά Βρύση) από τις 15:00 έως τις 17:00.

Περισσότερες πληροφορίες, πρόγραµµα αλλά και όλα τα τελευταία νέα του αγώνα, βρίσκονται  στην ηλεκτρονική σελίδα: https://www.alak.gr/38o-rally-sprint-korinthou/ και στην σελίδα της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Κορινθίας (διοργανωτής) στο Facebook: www.facebook.com/alakorinthias/

Νίκος Τσάδαρης