Μπορεί την παράσταση στο τελευταίο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα της Βραζιλίας (23-25/11) να κλέψουν οι διεκδικητές του τίτλου, Σεμπάστιαν Φέτελ και Φερνάντο Αλόνσο, ωστόσο και για τους Μίκαελ Σουμάχερ, Λιούις Χάμιλτον και Σέρχιο Πέρες ο εν λόγω αγώνας είναι ιδιαίτερος.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα αποχαιρετήσει για δεύτερη και τελευταία φορά την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Χάμιλτον γυρίζει σελίδα στην καριέρα του, αλλάζοντας στέγη μετά από έξι χρόνια, ενώ ο Πέρες κάνει το μεγάλο βήμα!

Έτοιμος για το δεύτερο αντίο είναι ο Σούμι, ο οποίος δήλωσε πως η δεύτερη αποχώρησή του από το πρωτάθλημα δεν θα είναι τόσο συναισθηματικά φορτισμένη, όσο η πρώτη.

«Η αποχώρησή μου από το πρωτάθλημα της Φόμουλα 1 αυτή τη φορά θα είναι λιγότερο συναισθηματική από ό,τι το 2006, όπου παλεύαμε για το πρωτάθλημα και όλα ήταν πιο έντονα συναισθηματικά. Τώρα θα δώσω μεγαλύτερη σημασία στον αποχαιρετισμό μου.

Είχα φανταστικές σεζόν στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 και αρκετή υποστήριξη από τους φίλους μου σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αφεντικού της Mercedes GP, Ρος Μπρον.

«Θα είναι ένα συναισθηματικά φορτισμένο Σαββατοκύριακο για όλους στην ομάδα. Διασκεδάσαμε και επωφεληθήκαμε από τη συνεργασία μας με το Μίκαελ τα τελευταία τρία χρόνια και θα ήθελα να επισημάνω την διαρκή του αφοσίωση στην ομάδα, το πάθος του και το ομαδικό του πνεύμα.

Έχοντας δουλέψει με το Μίκαελ περίπου για 21 χρόνια, αισθάνομαι πως είναι ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος στην ιστορία της Φόρμουλα 1 και του ευχόμαστε τα καλύτερα για τα μελλοντικά του σχέδια».

Αλλαγή στέγης για Χάμιλτον…

Μπορεί ο Λιούις Χάμιλτον να μην αποχωρεί από το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, ωστόσο και για το Βρετανό το Σαββατοκύριακο στη Βραζιλία θα είναι ιδιαίτερο, δεδομένου ότι μετά από έξι σεζόν στη McLaren την επόμενη σεζόν θα συνεχίσει την καριέρα του στη Mercedes.

«Η Βραζιλία ήταν πάντα σκηνή επικών αγώνων στην καριέρα μου στη Βραζιλία και για πολλούς λόγους αυτός ο αγώνας θα είναι πολύ μεγάλος για μένα. Μιας και είναι ο τελευταίος μου στη McLaren, θέλω να υποσχεθώ πως θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε γύρο».

Την άποψη ότι ο Λιούις θα λείψει στην ομάδα εξέφρασε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Πάντι Λοου:

«Σίγουρα θα μας λείψει ο Λιούις. Είναι ένας φανταστικός πιλότος και ένας υπέροχος τύπος. Έχουμε δημιουργήσει Ιστορία μαζί. Εγώ προσωπικά δουλεύω από το 2007 με το Λιούις, ήταν έξι χρόνια επιτυχίας, φανταστικών αγώνων και δύσκολων στιγμών φυσικά. Σε όλους μας θα λείψει, καθώς είναι ένας φανταστικός πιλότος».

Ωστόσο και στη Sauber το κλίμα θα είναι βαρύ, δεδομένου ότι ο Σέρχιο Πέρες θα αποχαιρετήσει την ομάδα με την οποία έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1.

Ο μεξικανός πιλότος… πήρε το βάπτισμα του πυρρός στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2011 με την ομάδα της Sauber. Τη φετινή σεζόν έχει ανέβει τρεις φορές στο βάθρο, εμφανίσεις οι οποίες έπεισαν τα αφεντικά της McLaren για τις ικανότητες του.

Πηγή: sport-fm.gr