Με τρεις νίκες σε τρεις ηπείρους, ο Levi Sherwood αναδείχθηκε ο απόλυτος κυρίαρχος του Red Bull X-Fighters World Tour, της διοργάνωσης αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Σε μια συναρπαστική αναμέτρηση στο μεγάλο τελικό του Σίδνεϊ, ο νεοζηλανδός rider κέρδισε κατά κράτος τον αντίπαλό του, Thomas Pages από τη Γαλλία αποδεικνύοντας ότι το πρώτο σκαλί του βάθρου του ανήκει δικαιωματικά.

Ο αυστραλός Josh Sheehan, παρά τον ελαφρύ τραυματισμό του, κατάφερε και κέρδισε την τρίτη θέση με μια σειρά από εντυπωσιακά άλματα. Μεταξύ αυτών και ένα frontflip, τρικ που δεν επιχείρησε άλλος αναβάτης στον αγώνα. Κι όλα αυτά κάτω από συνθήκες υγρού κλίματος που επικρατούσαν στο νησί Cockatoo, στο λιμάνι του Σίδνευ.

Η ελαφρά βροχόπτωση έκανε την πίστα γλιστερή και τις πτώσεις συχνότερες από κάθε άλλη διοργάνωση. Αίσθηση έκανε και το διπλό backflip του τοπικού Jackson Strong που δεν κατάφερε όμως να προκριθεί καθώς είχε μία πτώση. Αιτία ήταν η όχι άψογη προσγείωση που σε συνδυασμό με την ολισθηρότητα της πίστας έδωσαν τέλος στην προσπάθεια του.

Ο Pages είχε καταφέρει να απογειώσει το freestyle motorcross κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της σεζόν. Εντυπωσίασε την παγκόσμια σκηνή και το κοινό του με μια σειρά εκπληκτικών τρικ, κάποια από τα οποία παραμένει ο μοναδικός που τα επιχειρεί.

Ωστόσο είναι και ο μόνος που δεν περιλαμβάνει το backflip στο ρεπερτόριό του. Προσπάθησε να το εντάξει στο Σίδνευ, όμως δεν του βγήκε σε καλό. Τελικά τερμάτισε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ο ισπανός Dany Torres, ο πρωταθλητής του 2011, κατέκτησε την τρίτη θέση για το 2012.

«Υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σεζόν» δήλωσε ο Sherwood αμέσως μετά την κατάκτηση του πρώτο του τίτλου Red Bull X-Fighters World Tour ενώ παραδέχτηκε ότι οι εκπληκτικές επιδόσεις του Pages τον έκαναν να ξεπεράσει τα όριά του.

Έχοντας τρεις νίκες στο ενεργητικό του, στην πρώτη στάση στο Ντουμπάι και στη συνέχεια στα μέσα του καλοκαιριού στη Μαδρίτη, ο νεοζηλανδός rider ήταν η κυρίαρχη δύναμη κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν- η οποία διήρκεσε εφτά μήνες.

Ωστόσο, ο αμερικάνος Todd Potter κατάφερε και τον κέρδισε, μετά από μια σκληρή μάχη, στο Glenn Helen της Καλιφόρνια, διατηρώντας και την πρωτοπορία στη βαθμολογία μέχρι τα μισά της σεζόν.

Στη συνέχεια, ο Sherwood πήρε μεγάλο προβάδισμα μετά τη νίκη του στη Μαδρίτη, αλλά ηττήθηκε από τον Pages στο Μόναχο.

Έφτασαν στο Σίδνεϊ ισοβαθμώντας στην κατάταξη και τον τίτλο θα κέρδιζε όποιος κέρδιζε την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Τελικά ο νεοζηλανδός πρωταθλητής κατάφερε να εξοντώσει τον «ενοχλητικό» γάλλο αντίπαλό του και να πάρει τη νίκη που χρειαζόταν. Με τον Pages δεύτερο, καταγράφηκε τελικά η μικρότερη διαφορά που έχει γίνει ποτέ στη 12χρονη ιστορία του Red Bull X-Fighters.

Δείτε βίντεο του αγώνα με εκπληκτικά slow motion από τα άλματα των καλύτερων freestylers του κόσμου…

Αποτελέσματα του Red Bull X-Fighters στην Αυστραλία:

1. Levi Sherwood (ΝΖΛ)
2. Thomas Pages (ΓΑΛ)
3. Josh Sheehan (ΑΥΣ)
4. Jackson Strong (ΑΥΣ)
5. Eigo Sato (ΙΑΠ)
6. Taga Hikashino (ΙΑΠ)
7. Dany Torres (ΙΣΠ)
9. Cameron Inclair (ΑΥΣ)
10. Javier Villegas (ΧΙΛ)
11. Todd Poter(ΗΠΑ)

Συνολική Κατάταξη

1. Sherwood 335 βαθμοί
2. Pages 315 βαθμοί
3. Torres 215 βαθμοί
4. Villegas 190 βαθμοί
5. Sato 190 βαθμοί
6. Potter 155 βαθμοί