Στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου ο 4ος γύρος του Dirt Games

Αποτελεί μια καινοτομία για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό


AUTO
17:18
08/11/2018
Στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου ο 4ος γύρος του Dirt Games
2
loading

Ο 4ος γύρος του EKO Racing Dirt Games για το 2018 αποτελεί μια καινοτομία για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, αφού θα είναι ο πρώτος εγκεκριμένος αγώνας στη χώρα μας που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross.

To διήμερο 17-18 Νοεμβρίου οι συμμετέχοντες στο θεσμό, και συγκεκριμένα οι οδηγοί με τις χωμάτινες φόρμουλες, θα αναμετρηθούν «σώμα με σώμα» στη χωμάτινη διαδρομή του Ιπποδρόμου Αθηνών στο Μαρκόπουλο.

Αντίθετα, οι οδηγοί με αγωνιστικά αυτοκίνητα θα διαγωνιστούν με τη γνωστή διαδικασία της ατομικής χρονομέτρησης, πραγματοποιώντας τέσσερα περάσματα από τη διαδρομή, με τα τρία καλύτερα να προσμετρούν στο τέλος.

Ο τρόπος διεξαγωγής του αγώνα βασίζεται στους κανονισμούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος RX, με έως έξι χωμάτινες φόρμουλες να βρίσκονται συγχρόνως στην πίστα.

Η διαδικασία του αγώνα θα ξεκινήσει από το Σάββατο με τα τέσσερα πρώτα σκέλη των προκριματικών γύρων (Q), όπου οι οδηγοί θα αποκομίζουν βαθμούς από το καθένα Q ξεχωριστά (15-10-8-6-5-4). Στο Q1, η σχάρα της εκκίνησης θα καθοριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των οδηγών στην κάθε κατηγορία ξεχωριστά, ενώ στα τρία επόμενα ανάλογα με τους βαθμούς που θα έχουν αποκομίσει στο αμέσως προηγούμενο. Με την ολοκλήρωση των «Q», οι δώδεκα πρώτοι στην κατάταξη, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί, προκρίνονται στην επόμενη φάση, των ημιτελικών.

Στον μεγάλο τελικό, με διαδικασία knock out, θα προκριθούν οι τρεις πρώτοι κάθε ημιτελικού, και ένας από αυτούς θα αναδειχθεί ο νικητής του αγώνα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διάρκεια των προκριματικών θα είναι τέσσερις γύροι, ενώ αυτή των ημιτελικών και του τελικού έξι!

Στη σελίδα του Dirt Games, και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο http://www.dirtgames.gr/races, βρίσκεται ο συμπληρωματικός κανονισμός του αγώνα, με όλες τις λεπτομέρειες για αγωνιζόμενους αλλά και τους θεατές.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Κοσμας

    Ποσα χρηματα ανσ ατομο κοστιζει η εισοδος

  2. avatar Κοσμας

    Ποσα χρηματια ανα ατομο ειναι η εισοδος

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει