Ο 29χρονος Ντάνιελ Ρικιάρντο, με καταγωγή από το Περθ της Αυστραλίας, ανήκει πλέον στο δυναμικό της Renault Sport F1 Team, για τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους. Πρόκειται για μια απρόσμενη εξέλιξη για τη R.S. F1 Team, που στοχεύει, πλέον, στην υψηλότερη θέση του πόντιουμ, με βάση και το 6ετές πλάνο ανάπτυξης της αγωνιστικής της ομάδας.

Ο Ρικιάρντο έχει ανέβει ήδη 7 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε αγώνα F1, ενώ συνολικά στο πόντιουμ έχει ανέβει 29 φορές. Πρόκειται για έναν ταλαντούχο και παθιασμένο οδηγό, που είναι ήδη κοντά στην οικογένεια της Renault, αφού έχει οδηγήσει στη junior series της μάρκας από το 2007-2011, ενώ οδηγεί μονοθέσια με κινητήρες της ήδη από το 2014.

Για τη μεταγραφή, ο Ζερόμ Στολ, πρόεδρος της Renault Sport Racing, σχολίασε: «Η Renault αποφάσισε να κάνει δυναμική επιστροφή στην F1 για να διεκδικήσει ενεργά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Η επισημοποίηση της συνεργασίας της με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την επίτευξη αυτού του στόχου που δε θα μπορούσε να πάει χαμένη».

Παράλληλα, ο ίδιος ο Ρικιάρντο σχολίασε: «Ίσως πρόκειται για μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις της ζωής μου. Ωστόσο, σκέφτηκα ότι τώρα είναι η ώρα να δεχτώ μια νέα πρόκληση. Υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν πριν η Renault επιτύχει το στόχο της, αλλά είμαι εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που σημειώνει εδώ και δύο χρόνια και ξέρω ότι κάθε φορά που η γαλλική μάρκα αποφάσισε να εμπλακεί ενεργά στην F1, κατάφερε να νικήσει».

Νίκος Τσάδαρης