Ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει καλύψει κάποιος απόσταση πάνω από 1219 χιλιόμετρα σε 24 ώρες με μοναδικό εφόδιο τη μυϊκή του δύναμη. Αυτό αναμένεται να αλλάξει από τις 28 έως τις 29 Ιουλίου.

Στις 10 το πρωί, η Nicola «Nici» Walde θα ξεκινήσει την προσπάθειά της για την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ απόστασης στο Κέντρο Δοκιμών Rodgau-Dudenhofen της Opel. Ο εξοπλισμός της είναι ένα τρίτροχο όχημα οριζόντιας διάταξης με ολόσωμο φέρινγκ το οποίο μπορεί να αγγίξει τα 80 χλμ/ώρα ως μέγιστη ταχύτητα.

Το αποκαλούμενο Velomobile είναι ένα αεροδυναμικά προηγμένο και μοναδικό στο είδος του όχημα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από το συνεργάτη της Nici, τον Daniel Fenn. Η 44χρονη αθλήτρια θα επιχειρήσει να καταρρίψει το 24ωρο παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών (1012 χιλιόμετρα) και αντρών (1219 χιλιόμετρα). Γεννημένη στο Αμβούργο, η Nici έχει στην κατοχή της το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών HPV (Human Power Vehicles) για οχήματα που κινούνται με ανθρώπινη μυϊκή δύναμη από το 2015.

Η Opel στηρίζει τον 24ωρο μαραθώνιο διαθέτοντας την πίστα δοκιμών υψηλής ταχύτητας των 4,8 χιλιομέτρων, ενώ είναι και χορηγός της Nici Walder στις μετακινήσεις της. Η αθλήτρια θα ταξιδέψει στο Dudenhofen με το Velomobile σε ένα Vivaro, ενώ κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος ένα Ampera-e θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα υποστήριξης.

Η Opel έχει μακρά παράδοση στην ποδηλασία. Οι πέντε γιοι του ιδρυτή της εταιρίας Adam Opel ήταν επιτυχημένοι ποδηλάτες και η φωτογραφία τους στο πενταθέσιο τάντεμ ποδήλατο Quintuplet έχει μείνει στην ιστορία. Η μάρκα ξεκίνησε να κατασκευάζει δικά της ποδήλατα το 1886. Ήταν μάλιστα ένας από τους πρώτους κατασκευαστές ποδηλάτων στη Γερμανία και εξελίχτηκε στο μεγαλύτερο κατασκευαστή ποδηλάτων στον κόσμο στις αρχές της δεκαετίας του ’20.

Το εκατομμυριοστό ποδήλατο της, παρουσιάστηκε στο κοινό στις 21 Ιουλίου 1926. Ακολούθησαν διάφορα παγκόσμια ρεκόρ όπως του Βέλγου ποδηλάτη Léon Vanderstuyft στις 29 Σεπτεμβρίου 1928 στην περιοχή του Παρισιού.

Με το θρυλικό αγωνιστικό του ποδήλατο ZR III που διέθετε ειδικές μετατροπές για την πίστα, ο Βέλγος άγγιξε την απίστευτη ταχύτητα των 122,77 χλμ/ώρα πίσω από τον Ελβετό προπομπό του, τον Lehmann. Το συγκεκριμένο παγκόσμιο ρεκόρ έμελλε να αντέξει για περισσότερα από 50 χρόνια.

Στις 15 Φεβρουαρίου 1937 η Opel κατασκεύασε το τελευταίο της ποδήλατο από 2.621.965 συνολικά.

Νίκος Τσάδαρης