Ένα τραγούδι με τον ελπιδοφόρο τίτλο «Rise Again» έγραψε το συγκρότημα The Rainband για χάρη του νεαρού Ιταλού οδηγού των MotoGP που σκοτώθηκε στον περσινό αγώνα της Sepang.

Το τραγούδι θα κυκλοφορήσει από την πλατφόρμα iTunes στι 17 Ιουνίου, και όλα τα κέρδη θα δωρηθούν στο Ιδρυμα Marco Simoncelli (MSF). Το ίδρυμα θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να κατασκευάσει σπίτια για άτομα με αναπηρίες, τα οποία απασχολούσαν και ενδιέφεραν ιδιαίτερα τον Marco.

Το βίντεοκλιπ του Rise Again γυρίστηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Marco Simoncelli, το Coriano, κοντά στο Ρίμινι της Ιταλίας. Σε αυτό έχουν ενσωματωθεί σκηνές από τη καθημερινή ζωή του στο σπίτι που δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ μέχρι τώρα.

Στη δημιουργία του συνέβαλαν με προσωπικές αναφορές ο πατέρας του εκλιπόντα, Paolo και η αρραβωνιαστικιά του Kate, οι οποίοι ήθελαν να γνωρίσει ο κόσμος τον Marco σαν άτομο, εκτός από ατρόμητο αναβάτη των MotoGP. Στο πιάνο συμμετέχει επίσης ο Άγγλος πρωταθλητής των Superbike, James Toseland.

“Η οικογένειά μας λάτρευε τον αναβάτη Marco Simoncelli, ειδικά τα δύο μικρότερα ανίψια μου, ο Jake και ο Rocco. Στενοχωρήθηκαν φοβερά με το ατύχημα του Marco πέρσι τον Οκτώβρη. Και σαν θείος, μου ήταν πολύ δύσκολο να βρω τις κατάλληλες για την περίσταση λέξεις”, δήλωσε ο Martin Finnigan, τραγουδιστής των The Rainband που εδρεύουν στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.

“Πήγαμε στο Coriano και περάσαμε έναν διάστημα κοντά στην Kate και τον Paolo. Από τη στιγμή που άκουσαν το τραγούδι μας, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να ηχογραφηθεί. Συμφωνήσαμε να γυρίσουμε το κλιπ στο Coriano και τώρα το κυκλοφορούμε σαν ανεξάρτητη παραγωγή, ώστε όλα τα κέρδη να πάνε απευθείας στο Ίδρυμα.”

“Ο σκοπός της λειτουργίας του είναι υπέροχος, τα όσα κάνει είναι υπέροχα, και όλα αυτά στο όνομα ενός υπέροχου ανθρώπου. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε”, συνέχισε ο Finnigan. “Τώρα η οικογένεια μάς ζήτησε τον Σεπτέμβρη να ‘ανοίξουμε’ τον αγώνα MotoGP στην πίστα του Σαν Μαρίνο, που πήρε το όνομα του Marco”, πρόσθεσε.