Επιτέλους η Ρενώ  είναι έτοιμη. Μετά από δοκιμές επί δοκιμών η γαλλική ομάδα της φόρμουλα 1 θα παρουσιαστεί στο Σπα με τη δική της εκδοχή του αεραγωγού “F-duct”, που επινόησε η McLaren, ώστε να επωφεληθεί από τη χρήση του στις μεγάλες ευθείες της πίστας.

Οι ομάδες που αντέγραψαν μέχρι στιγμής τον αεραγωγό «F-duct» το δοκίμασαν στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και ελάχιστες τον διατήρησαν για το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο. Η Renault υποστηρίζει ότι έχει αρκετά καλές ενδείξεις από την αεροσήραγγα για να μη χρειαστεί να περιμένει άλλο.

Σχολιάζοντας τις αεροδυναμικές αναβαθμίσεις του μονοθεσίου, ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα δήλωσε χαρακτηριστικά, «Ελπίζουμε ότι θα δουλέψει αμέσως, ώστε να μπορέσουμε να το δοκιμάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και να αποκομίσουμε την καλύτερη απόδοσή του. Έχουμε δει, μέχρι στιγμής, μια τάση των ομάδων να αγωνίζονται με υψηλότερη αρνητική άντωση από ό,τι συνήθως, διότι μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την αντίσταση στον αέρα της πίσω πτέρυγας στις ευθείες και να έχουν καλή τελική ταχύτητα. Νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει την προσέγγισή μας στο Σπα, επίσης. Παρότι αυτό είναι ένα σιρκουί που αρέσει σε όλους μας να οδηγούμε, παραμένει μια πίστα στην οποία η απόδοση του μονοθεσίου είναι πολύ σημαντική».