Η BMW Concept M8 Gran Coupe αποτυπώνει τι σημαίνει το γράμμα «M» στην BMW, καθώς συμβολίζει το «more»… και ακόμα περισσότερα σε όλα τα επίπεδα.

Το Concept M8 Gran Coupe ενσαρκώνει μία νέα διάσταση της πολυτέλειας για την βαυαρική φίρμα που ορίζεται ως εξαιρετικά σπορ, εξωστρεφής και προκλητική.

«Η BMW Σειρά 8 γίνεται η νέα ναυαρχίδα της BMW και το Concept M8 Gran Coupe δίνει μία πρώτη γεύση από την πιο συναρπαστική έκδοση της νέας BMW Σειράς 8», λέει ο Adrian van Hooydonk, Ανώτερος Αντιπρόεδρος BMW Group Design.

bmwddj1

Το Concept M8 Gran Coupe είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό, πολυτελές σπορ αυτοκίνητο με τέσσερις πόρτες. Συμβολίζει μία νέα, και μοναδική αντίληψη περί πολυτέλειας. Όπως η BMW Concept 8 Series που προηγήθηκε, η Concept M8 Gran Coupe παρουσιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, με κύρια συστατικά τις εκφραστικές επιφάνειες που τονίζουν το δυναμισμό της πιο έντονα από πριν μέσω του αμαξώματος. Λίγες αλλά ακριβείς χαρακτηριστικές γραμμές υπογραμμίζουν τη σχεδιαστική δομή των επιφανειών.

bmwddj3

Η φυσιογνωμία της νέας Σειράς 8 αποτυπώνεται στο σχήμα του εμπρός τμήματος του Concept. Οι καμπύλες της μάσκας που θυμίζει «νεφρά» διευρύνονται καθώς κατεβαίνουν προς το δρόμο, τονίζοντας το χαμηλό κέντρο βάρους του αυτοκινήτου. Οι προβολείς τοποθετούνται ελαφρώς ψηλότερα και δίνουν την αίσθηση ότι κάθονται χαμηλότερα, κάτι που τονίζει την μικρή απόσταση του αυτοκινήτου από την άσφαλτο.

Η τεχνολογία φωτισμού προβολέων, γνωστή από το όχημα αγώνων αντοχής M8 GTE μεταφέρει στοιχεία σύγχρονου μηχανοκίνητου αθλητισμού και πολυτελούς ποιότητας στις εσωτερικές λεπτομέρειες. Από την άλλη, έντονοι αεραγωγοί από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) καθοδηγούν τον αέρα ανάλογα με τις ανάγκες.

bmwddj4

Ακόμα και από απόσταση, οι αναλογίες της Concept M8 Gran Coupe φανερώνουν το δυναμικό χαρακτήρα της. Μακρύ μεταξόνιο, μακρύ καπό, ρέουσα γραμμή οροφής και κοντή ουρά δημιουργούν μία κομψή, σπορ coupe σιλουέτα. Ως γνήσια M, η BMW Concept M8 Gran Coupe έχει οροφή από CFRP (που χαμηλώνει το κέντρο βάρος του οχήματος, οπτικά και φυσικά) και αεροδυναμικά βελτιστοποιημένους καθρέπτες.

Η βαφή Salève Vert, της οποίας το χρώμα φαίνεται να αλλάζει από πράσινο σε γκρι μπλε ανάλογα με το φως που πέφτει πάνω της, δημιουργεί μία εντυπωσιακή αίσθηση διάδρασης των επιφανειών και συνδυάζεται με το χρυσαφί πλαίσιο παραθύρων, τα «βράγχια» Μ, τις χρυσαφί δαγκάνες, της ζάντες και τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης Μ, διαμορφώνοντας μία συναρπαστική συνολική εμφάνιση.

bmwddj5

Το πίσω τμήμα αποπνέει την «γοητεία» για την οποία φημίζονται τα μοντέλα Μ, ενώ το φαρδύ μετατρόχιο και οι προτεταμένοι θόλοι των τροχών υποδηλώνουν τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Επιπλέον, ο εντυπωσιακός διαχύτης και δύο σετ διπλών απολήξεων εξάτμισης Μ υποδηλώνουν εντυπωσιακές επιδόσεις.

bmwddj6

Συνοπτικά, το νέο μοντέλο παραπέμπει στις μελλοντικές εκδόσεις του BMW Group, BMW 8 Series Gran Coupe και M8 Gran Coupe, που θα παρουσιαστούν μέσα στο 2019 και ολοκληρώνουν την οικογένεια της Σειράς 8.

 Νίκος Τσάδαρης