Κι όμως η είδηση είναι απολύτως ακριβής: Ο Abdulaziz bin Ladin είναι γόνος της γνωστής οικογενείας στην οποία ο Osama ήταν δεύτερης γενιάς και το χόμπι του είναι οι αγώνες μοτοσυκλέτας.

Δύο φορές πρωταθλητής Αραβικών Εμιράτων στο εθνικό πρωτάθλημα Superbikes, ο Abdulaziz bin Ladin αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα με τη συμμετοχή του στο ανταγωνιστικότερο εθνικό πρωτάθλημα Superbike της Ευρώπης, το αγγλικό BSB.

Θα συμμετέχει με την ομάδα Moto Rapido Ducati που θα προετοιμάζει δύο Ducati 1199 Panigale σε συνεργασία με την Saudi Falcons racing team. Ο μέχρι σήμερα οδηγός της, Scott Smart, θα έχει δίπλα του για το 2012 τον Abdulaziz bin Ladin.

H ομάδα έχει εργοστασιακή υποστήριξη για την 1199 που συμμετέχει στο πρωτάθλημα Superstock (περιορισμένες επεμβάσεις στον κινητήρα σημαίνει αυτό). Είναι η μόνη ομάδα που δέχεται υποστήριξη από το εργοστάσιο καθώς η Ducati δεν θα ομολογκάρει τη μοτοσυκλέτα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike πριν το 2013.

«Έχουμε έναν από τους πιο έμπειρους οδηγούς που έχει υπάρξει και πρωταθλητής Αγγλίας. Με τη βοήθεια της Ducati και την στήριξη του βασικού χορηγού, της Solent Scientific, έχουμε τα φόντα να πλασαριστούμε σε καλές θέσεις», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ομάδας Moto Rapido Ducati, Steve Moore.

«Η συμμετοχή στο BSB είναι ένα μεγάλο βήμα και είμαι περήφανος που μπήκαμε στην ελίτ του 2012. Οι νέοι κανονισμοί υποχρεώνουν για κάθε ομάδα να έχει δύο οδηγούς, κάτι που οδήγησε σε πλήθος συζητήσεων. Πολλές ομάδες που είχαν έναν οδηγό αναζήτησαν λύσεις με άλλες αντίστοιχες ομάδες στην ένωση των δυνάμεών τους. Έγιναν έτσι ισχυρότερες και πιο εύρωστες. Για εμάς, η ομάδα Saudi Falcons ήταν ιδανική λύση και μπορέσαμε να βελτιώσουμε την ομάδα μας».

Από τη μεριά του ο 31χρονος Abdulaziz bin Ladin δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος που συμμετέχω στο BSB καθώς η Saudi Falcons το θεωρεί ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο πρωτάθλημα στον κόσμο».

«Αυτή τη χρονιά θα γραφτεί ιστορία με την πρώτη συνεργασία μίας αραβικής και μιας αγγλικής ομάδας και αυτό είναι μια πρόκληση για εμένα. Θα κάνω ό,τι μπορώ καλύτερο για να εξελιχθώ περισσότερο και όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έχω την αυτοπεποίθηση ότι η ομάδα είναι σπουδαία και αυτό θα κάνει τη δουλειά μου ευκολότερη», συμπλήρωσε.

Στον πρώτο, «αναγνωριστικό» αγώνα του 2012 που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Brands Hatch, τα πράγματα δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικά. Ο Aladin, όπως είναι το ψευδώνυμο του, στα χρονομετρημένα έκανε τον τελευταίο χρόνο και στον αγώνα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 17ο γύρο.

Είναι προφανές ότι χρειάζεται δουλειά ακόμη για να γίνει ανταγωνιστικός, καθώς διάλεξε το δυσκολότερο περιβάλλον σαν επόμενο βήμα στην αγωνιστική του καριέρα. Μιας και «λεφτά υπάρχουν» – αφού ο Abdulaziz bin Ladin είναι διοικητικό στέλεχος της κατασκευαστικής SBG (Saudi Binladin Group) – το μόνο που απομένει είναι να κάνει εντατική προπόνηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος…