Εδώ και αρκετό καιρό, η Porsche δεν έχει ενημερώσει σχετικά με την ανάπτυξη και την παραγωγή της 918 Spyder, ωστόσο, πρόσφατα βγήκαν αρκετά στοιχεία στην επιφάνεια για το νέο «ανοιχτό» supercar.

Η γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε στον ξένο Τύπο, ότι η 918 Spyder θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2013 σε μορφή παραγωγής, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν επίσημα τον ίδιο χρόνο. Έτσι, όσοι ενδιαφέρονται για το εν λόγο supercar τότε θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2014 για να το παραλάβουν.

Η αναμονή αυτή όμως θα είναι περιέργως πολύ ευχάριστη, αφού οι καταναλωτές θα προμηθευτούν από μια ειδική έκδοση της 911 Turbo S για να… μετριάσουν την αγωνία της αναμονής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Porsche 918 Spyder εφοδιάζεται με τον V8 κινητήρα που βασίζεται στο μηχανικό σύνολο του RS Spyder LMP2 των 4,6 λίτρων, σε αντίθεση του πρωτότυπου που είχε κινητήρα 3,4 λίτρων.

Επίσης, άλλες τροποποιήσεις που έγιναν στο supercar είναι μηχανικής φύσεως, όπως ελαφρύτερα σφυρήλατα έμβολα, υψηλή αναλογία συμπίεσης και άλλες σχετικές αναβαθμίσεις, που εκτόξευσαν την απόδοση του στους 550 ίππους, ενώ με τη βοήθεια τριών ηλεκτροκινητήρων, φτάνει στους 720 ίππους.

Πηγή: autotriti.gr