Η πληροφορία πως η νέα γενιά της Mercedes AMG SLK55 θα έχει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το προσεχές φθινόπωρο, κάνει σήμερα την εμφάνισή της στο Διαδίκτυο. Το νέο μοντέλο θα αποδίδει 420 άλογα, από ένα V8 biturbo κινητήρα 5.5 λίτρων.

Ένα από τα κορυφαία coupe – roadster της παγκόσμιας αγοράς, η Mercedes SLK, αποκτά σύντομα και την κορυφαία εκδοχή της. Που φυσικά θα φέρει τα διακριτικά AMG , τα οποία συμβαδίζουν με κορυφαίες επιδόσεις και εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά.

Όπως είναι αναμενόμενο, η Mercedes SLK55 AMG θα αντλεί την ισχύ της από μια τροποποιημένη έκδοση του καινούργιου κινητήρα των 5.5 λίτρων. Πρόκειται για έναν V8 κινητήρα biturbo.

Ωστόσο, η μονάδα της AMG SLK55 δεν θα είναι τόσο ισχυρή όσο οι εκδόσεις που εξοπλίζουν την CLS63 και το E63. Σύμφωνα με πηγές, η AMG SLK55 θα αποδίδει 420 hp, ιπποδύναμη η οποία είναι περίπου κατά 70 ίππους μεγαλύτερη από την προηγούμενη γενιά του μοντέλου.

Ακόμα κι αν ο 5,5 λίτρων κινητήρας μπορεί να θεωρηθεί πως … έχει φιμωθεί, εν τούτοις οι 420 hp είναι περισσότερο από αρκετοί για ένα αυτοκίνητο του μεγέθους της νέας SLK AMG.

Προφανώς λοιπόν το μοντέλο του 2012 μοντέλο θα είναι 30% πιο αποτελεσματικό από τον προκάτοχό του, με ένα επίπεδο των εκπομπών CO2 200 g / km.

Η νέα Mercedes SLK55 AMG θα είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία Start / Stop, καθώς και ένα νέο σύστημα που θα χρησιμοποιεί μόνο τους 4 κυλίνδρους, όταν η επιπλέον δύναμη δεν είναι απαραίτητη.

Αν ψάχνετε για μια έκδοση των επιδόσεων του Mercedes SLK, αλλά θέλετε ένα κινητήρα ντίζελ, η Daimler θα προσφέρει η SLK250 CDI.

Πηγή: auto24.gr