Ο Σεμπαστιάν Οζιέ στις πρώτες τρεις ειδικές διαδρομές που ολοκλήρωσαν το πρώτο πέρασμα της δεύτερης ημέρας του Ράλι Ακρόπολις έκανε το τρία στα τρία. Ο Γάλλος οδηγός έκανε τον ταχύτερο χρόνο και στο Κεφαλάρι, μειώνοντας σε απόσταση αναπνοής τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Πέτερ Σόλμπεργκ.

Σαν αφηνιασμένος ταύρος ξεκίνησε τη δεύτερη ημέρα ο Σεμπαστιάν Οζιέ στο ράλι, καταφέρνοντας να μειώσει τη διαφορά του από τον Πέτερ Σόλμπεργκ στα 5.4 δευτερόλεπτα, νικώντας και στις τρεις ειδικές με την Citroen.

«Πολύ καλό πρωινό για εμάς, σχεδόν τέλειο. Είμαι χαρούμενος, δήλωσε ο Οζιέ.

Ο Νορβηγός οδηγός επηρεάστηκε από το «καθάρισμα» των ειδικών, αλλά και από ένα λάθος που έκανε στην SS8, με αποτέλεσμα να έχει δύσκολο έργο στη συνέχεια. Στην τελευταία ειδική πριν το Service Park, ο Σόλμπεργκ έκανε τον τέταρτο χρόνο.

Στη δεύτερη θέση της ειδικής πλασαρίστηκε ο Μίκο Χιρβόνεν, ο οποίος άφησε τρίτο τον Σεμπάστιαν Λεμπ, Ωστόσο, στη γενική κατάταξη ο Ασλατός προηγείται έχοντας διαφορά 8,8 δευτερολέπτων από τον οδηγό της Ford.

«Πίεσα αρκετά. Νομίζω ότι οι πιο πίσω πηγαίνουν ταχύτερα. Η ειδική είχε πολύ χώμα για καθάρισμα. Πήρα λιγότερο χρόνο από τον Petter από όσο υπολόγιζα. Οδήγησε με καλό ρυθμό», ήταν τα λόγια του Λεμπ.

Την έκπληξη κάνει ο Λάμπρος Αθανασσούλας, ο οποίος όσο περνά η ώρα είναι ταχύτερος. Μάλιστα, στην τρίτη ειδική έκανε τον έκτο χρόνο! Με αποτέλεσμα να αναρριχηθεί στην 19η θέση της γενικής κατάταξης.

«Πραγματικά δεν πίεσα. Τα πίσω λάστιχα έχουν φθαρεί. Φρενάρω αργά. Δεν το αφήνω να γλιστράει πολύ, και μάλλον πάμε ταχύτερα έτσι. Προσπαθώ να οδηγήσω πιο στρωτά. Διασκεδάζουμε, αλλά θα το φυλάξουμε στο Γυμνό 2 και θα κοιτάξουμε να περάσουμε καλά στη νυχτερινή ειδική», ανέφερε ο Έλληνας οδηγός.

Το τέλος του πρώτου περάσματος βρήκε τον Κίμι Ραϊκόνεν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, παρά το γεγονός ότι καθυστέρησε λίγο, καθώς βγήκε να ελέγξει αν έχει κλατάρει.

Τα αυτοκίνητα κατευθύνονται στο Service Park, ώστε να προετοιμαστούν για το δεύτερο πέρασμα.

Αναλυτικά οι χρόνοι μετά το SS9:

1. Π. Σόλμπεργκ, Citroen, 2:24:09.4
2. Οζιέ,Citroen, +5.4
3. Λεμπ, Citroen, +15.0
4. Χιρβόνεν, Ford, + 23.8
5. Χ. Σόλμπεργκ, Ford,+2:44.7
6. Γουίλσον, Ford, +3:26.0
7. Ραϊκόνεν, Citroen, +4:57.2
8. Χάνινεν, Skoda, +5:35.5
9. Σόουζα, Ford, +7:57.6
10. Κιούπερς, Ford, +8:44.8

Πηγή: sport-fm.gr