Το γύρο του κόσμου κάνουν οι πρώτες φωτογραφίες της BMW M5 παραγωγής που μόλις διέρρευσαν. Το αυτοκίνητο ουσιαστικά δεν διαφέρει από το concept που γνωρίσαμε πριν λίγο καιρό στην έκθεση της Σαγκάης, με κύριο χαρακτηριστικό του το μυώδες όσο και επιβλητικό αμάξωμα. Ο κινητήρας είναι πλέον V8 και όχι V10.

Οι πρώτες φωτογραφίες του τελικού προϊόντος δεν μας δείχνουν στην ουσία κάτι περισσότερο από αυτό που έχει ήδη παρουσιαστεί στην έκθεση της Σαγκάης, επιβεβαιώνοντας απλά την αρχική concept μορφή του αυτοκινήτου, ενώ το μοντέλο θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί τον υπερτροφοδοτούμενο V8 των 4,4 λίτρων που συναντάμε και στις X5 M/X6 M, με την ιπποδύναμη εδώ να ξεπερνά τους 555 ίππους των SUV, φτάνοντας περίπου στους 560 ίππους (τα τελικά στοιχεία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημα). Αρχικά η κίνηση θα περνά στον πίσω άξονα μέσω αυτόματου κιβωτίου DCT με 7 σχέσεις, ενώ θα υπάρχουν και οι τέσσερις λειτουργίες: Comfort, Sport, Sport-Plus και M Driving.

Σχετικά δημοσιεύματα πάντως αναφέρουν ότι η νέα M5 είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει και 4κίνητη έκδοση, αφού ένα τέτοιο όχημα έχει ζήτηση σε αγορές όπως η Βόρεια Αμερική, αλλά και αντίστοιχα χώρες τις Βόρειας Ευρώπης, ενώ από πλευράς κιβωτίου, δεν αποκλείεται και η χειροκίνητη έκδοση!


H τελική μορφή παραγωγής της νέας BMW M5.


Μυώδες όσο και επιβλητικό το αμάξωμα της νέας M5.


Οι τέσσερις εξατμίσεις πίσω κλέβουν την παράσταση (όπως και στην προηγούμενη M5), ενώ τα 0-100 χ.α.ω. θα έρχονται σε 4,5 δλ. .


Το εσωτερικό έχει τους κορυφαίους χώρους και την υψηλή ποιότητα της νέας σειράς 5, καθώς και όλα τα στοιχεία που διαμορφώνουν την έκδοση M, όπως μπάκετ καθίσματα και επενδύσεις αλουμινίου.


Ο κινητήρας είναι V8 υπερτροφοδοτούμενος στα 4,4 λίτρα, με την ιπποδύναμη να ξεπερνά τους 555 ίππους.

Πηγή: autotriti.gr