Πριν ακριβώς ένα μήνα ο επικεφαλής του τμήματος «Μ» της γερμανικής φίρμας είχε αναφέρει ότι στο μέλλον θα δούμε πολλές «τετρακίνητες» εκπλήξεις από τις ταχύτερες BMW. Όπως όλα δείχνουν το πρώτο δείγμα θα είναι η νέα M5 που θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Μερικά από τα βασικά στοιχεία των οχημάτων «Μ» φαίνεται ότι αλλάζουν, όπως η μετάβαση από τους αποκλειστικά ατμοσφαιρικούς κινητήρες μεγάλου κυβισμού σε υπερτροφοδοτούμενους, με αποτέλεσμα φυσικά καλύτερες αποδόσεις και χαμηλότερες καταναλώσεις. Ανάλογη όμως φαίνεται να είναι και η λογική που θα ακολουθήσει το τμήμα Μ και στην μετάδοση των μοντέλων, αφού από αποκλειστικά πισωκίνητες θα δούμε τελικά και τετρακίνητες εκδόσεις. Πράγμα που ανακοινώθηκε από τον υπεύθυνο εξέλιξης του τμήματος Μ πριν ένα μήνα, ενώ όπως φαίνεται το πρώτο αντίστοιχο δείγμα θα είναι η νέα Μ5!

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο, όμως για την τετρακίνητη έκδοση δεν έχουμε ακόμη ημερομηνία. Σε κάθε περίπτωση οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας των 4,4 λίτρων (που υπάρχει και στις X5 M, X6 M) θα αποδίδει 560 ίππους και 691 Nm ροπής, ενώ τα 0-100 χ.α.ω. θα έρχονται σε μόλις 4,5 δλ.

Πηγή: autotriti.gr