H Skoda, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας, προγραμματίζει δύο νέα και σε κάθε περίπτωση, χαμηλού κόστους, αυτοκίνητα. Πρόκειται για ένα προσιτό μικρομεσαίο σεντάν που θα τοποθετηθεί μεταξύ Fabia/Octavia, καθώς και για ένα μίνι αυτοκίνητο (πιθανόν το Up της VW).

Πρώτα λοιπόν αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο μίνι μοντέλο, που τα δημοσιεύματα θέλουν να βασίζεται στο Up της VW.

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί εντός του 2011, και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Winfried Vahland: «Θα αποτελέσει την απάντηση της Skoda σε μια κατηγορία με πολύ μεγάλη ζήτηση που επιθυμεί μικρά και οικονομικά οχήματα. Αυτό θα δημιουργήσει και μια νέα δυναμική για εμάς, εντός Ευρώπης».

Το νέο μικρομεσαία σεντάν μοντέλο στοχεύει να καλύψει το κενό που υπάρχει μεταξύ της Fabia και της Octavia, και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2012, ενώ και τα δύο αυτοκίνητα θα είναι (εμφανισιακά) άμεσα επηρεασμένα από το VisionD που παρουσίασε η εταιρεία στην έκθεση της Γενεύης.

Η Skoda αναφέρει ότι και τα δύο μοντέλα θα χαρακτηρίζονται από τα βασικά στοιχεία που διέπουν όλα τα αυτοκίνητα της, όπως η υψηλή πρακτικότητα, οι πολύ καλοί χώροι, και το κορυφαίο value for money.

Τέλος, και τα δύο αυτοκίνητα θα αποτελούν μέρος της στρατηγικής της Skoda να διπλασιάσει τις πωλήσεις της έως το 2018, ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι οι συνολικές πωλήσεις των οχημάτων της για το 2010 έφτασαν τις 762.600 μονάδες, με την Octavia να ευθύνεται για τις 350.000 από αυτές.

Πηγή: autotriti.gr